Országszerte heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

eső zivatar meteorológia időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várható heves zivatarok veszélye miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: kedd reggeltől sokfelé várhatók a záporok mellett zivatarok is, amelyeket viharos (60–80 kilométer/órás, elsősorban keleten akár ennél is erősebb) szél kísérhet. Főként a keleti megyékben felhőszakadás is várható, rövid idő alatt helyenként 20-30 milliméter csapadékkal és jégesővel (keleten akár nagyobb jégdarabokkal). Kedd késő délutántól lassan alábbhagy majd a csapadék – tették hozzá.
Az előrejelzés szerint a hőmérséklet napközben 20–26 fok között alakul.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.