Júliusban szabadulhat az olaszliszkai lincselő: Szögi Lajos gyilkosa jól viselkedett a börtönben

Forrás: MTI/Balázs Attila -
szabadulás Szögi Lajos börtön Olaszliszkai lincselés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost 2006. október 15-én verték halálra. A férfi azért halt meg, mert autójával majdnem elsodort egy kislányt. A gyermeknek nem esett baja, a kicsi hozzátartozói azonban rátámadtak a tanárra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek találta, és rájuk a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki, az ügy elsőrendű vádlottja viszont hamarosan szabadulhat, habár 17 éves büntetése csak 2023-ban járna le. A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája nem jogerősen feltételesen szabadságra bocsátotta: július 15-én elhagyhatja a börtönt.

Júliusban szabadulhat Szögi Lajos egyik gyilkosa Forrás: MTI/Balázs Attila

A meghallgatása során megállapították, hogy az intézet rendjét a vádlott betartotta,

fogva tartása során kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen ötvenhárom jutalmat is kiérdemelt,

érvényben lévő fenyítése nincs. Ügyvédje kihangsúlyozta, a védence a büntetése alatt folytatta tanulmányait jó eredménnyel, valamint részt vett önismereti és konfliktuskezelő tréningen is. Kifejezte megbánását, és a fogva tartása körülményei miatti kártérítését az áldozat családja kapta meg. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne. A büntetés-végrehajtási intézet pozitív és a feltételes szabadságra bocsátást támogató véleményt adott a bíróságnak – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.