A tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost 2006. október 15-én verték halálra. A férfi azért halt meg, mert autójával majdnem elsodort egy kislányt. A gyermeknek nem esett baja, a kicsi hozzátartozói azonban rátámadtak a tanárra.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek találta, és rájuk a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki, az ügy elsőrendű vádlottja viszont hamarosan szabadulhat, habár 17 éves büntetése csak 2023-ban járna le. A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája nem jogerősen feltételesen szabadságra bocsátotta: július 15-én elhagyhatja a börtönt.

Júliusban szabadulhat Szögi Lajos egyik gyilkosaForrás: MTI/Balázs Attila

A meghallgatása során megállapították, hogy az intézet rendjét a vádlott betartotta, fogva tartása során kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen ötvenhárom jutalmat is kiérdemelt,  érvényben lévő fenyítése nincs. Ügyvédje kihangsúlyozta, a védence a büntetése alatt folytatta tanulmányait jó eredménnyel, valamint részt vett önismereti és konfliktuskezelő tréningen is. Kifejezte megbánását, és a fogva tartása körülményei miatti kártérítését az áldozat családja kapta meg. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne. A büntetés-végrehajtási intézet pozitív és a feltételes szabadságra bocsátást támogató véleményt adott a bíróságnak – írja a Bors.