Bár egyelőre nincs konkrét időpont, várhatóan hamarosan kiengedik a börtönből Bene Lászlót. A skálás gyilkosként elhíresült férfi bízik benne, hogy rossz börtönbeli tartási körülmények miatt több millió forint kártérítést kap.

Eredetileg tavaly szabadult volna a szegedi Csillag börtönből Bene László, ám akkor ő maga kérte, hadd maradhasson még a rácsok mögött. Legutóbb május közepén kellett volna a büntetés-végrehajtási bírónak határoznia arról, hogy mikor engedik szabadon a skálás gyilkosként elhíresült férfit, ám a Blikk értesülései szerint elhalasztották a döntést. A lap úgy tudja, a bíró többek között arra vár, hogy kiderüljön: Bene megkapja-e azt a többmilliós kártérítési összeget, amelyért pert indított rossz börtönbeli tartási körülményei miatt.

Valóban igaz a hír, ügyfelem sorsáról csak később dönt a bíró. Ez a döntés teljesen logikus, hiszen ilyenkor sok egyéb mellett azt is vizsgálják, hogy az elítéltet milyen körülmények várják a kinti világban. (...) Bene családja eladta azt a devizahitellel terhelt lakást, ahova a férfi mehetett volna, így amíg nem ítélik meg neki a kártérítést, nem igazán tudna hova menni. Reményeink szerint pár hónapon belül döntés születik a kártérítési perben, és ha az védencem számára kedvező, szerintem nem lehet akadálya a szabadlábra bocsátásának" – mondta Bene László ügyvédje, dr. Soltészné dr. Nagy Katalin.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

Az ügyvéd hozzátette, Bene mindenképp szeretne munkát vállalni az után, hogy kijött a börtönből.

László tanul, mellette dolgozik is a rácsok mögött. Igazság szerint azért sem bánja, hogy elhalasztotta a bíró a döntést, mert az utolsó vizsgája még nincs meg, és azt szeretné mindenképpen megcsinálni. Szociális szakképzésre jár, amit nagyon szeret, illetve bízik benne, hogy a szabad életében is el tud majd ezen a területen helyezkedni."