Közeli videót tett közzé az ORFK és a Katasztrófavédelem a tegnap esti dunai hajóbalesetről.

Az ORFK és a Katasztrófavédelem sajtótájékoztatón mutatta be azt a közeli videót, amely a tegnapi budapesti hajókatasztrófáról készült. A felvételen az látszik, amint beúszva a Margit híd alá a Viking szállodahajó gyakorlatilag bedarálja a Hableány sétahajót.

A dunai hajóbaleset felvételein az látszik, hogy az ütközés előtt a Hableány turistahajó befordult a Viking szállodahajó elé, azt követően történt a tragédia – közölte Pál Adrián rendőrezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján.

A felvételeket értelmezve elmondta: a videón az látható, hogy „hegymenetnek, északnak” tart mindkét hajó, és amikor beérnek a Margit híd két pillére közé, a Hableány „valamilyen oknál fogva” befordul a Viking elé, a Viking pedig megborítja a kishajót, amely hét másodperc alatt elsüllyedt.

Hozzátette, a 21.05-kor történt ütközésről tíz perccel később egy betelefonáló értesítette a tevékenységirányító központot, azt követően érkeztek a helyszínre a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a honvédség, az önkéntes tűzoltóságok, a polgárőrség és a vízügyi igazgatóság munkatársai.

Az ezredes közölte, amíg a hatóságok szakemberei a helyszínre érkeztek, addig civilek a balesethez közeli hajókról mentették a vízbe esett embereket – írja az MTI.