Az egykori népszerű műsorvezető, Palotás Petra mindent elhagyott a szerelem kedvéért: Hamburgba költözött, és hosszú évek óta ott él a férjével és a kislányával.

Egy útitárskereső oldalon találkozott először Mirko és Petra. Az akkoriban népszerű műsorvezető fotót sem tett ki magáról. Mivel már túl volt néhány jelentéktelen levelezésen, kezdte feladni a reményt, amikor meglátta Mirko fotóját. Azonnal írt neki, és levelezésbe kezdtek. 

Palotás PetraForrás: PROFOTO

"Már túl voltam néhány felejthető levelezésen, amikor Mirko fotóját megláttam. A mosolya fogott meg, és mivel a bringázás az Alpokban is jól hangzott, írtam neki. Nem barátnőt keresett, hanem túrapartnert, de leírta, milyennek képzeli el az ideális nőt. Mosolyogva olvastam, és azt válaszoltam: minden, amit leírtál, illik rám, csak ezerháromszáz kilométerre lakom. Ma is azt vallom, a levelezés pompás szűrő, de két-három hét elteltével találkozni kell a másikkal, különben túl nagyra épül bennünk az álomvilág. Azért utaztam én hozzá, mert úgy gondoltam, ha esetleg nem működne köztünk a kémia, nekem Hamburgból könnyebb lenne lelépni, de máshogy alakult. Hazafelé viszont már biztosan tudtam, ezt a fiút még látni akarom" – mesélte Petra a Blikknek, aki az első két évben távkapcsolatban élt férjével, majd 11 évvel ezelőtt felhagyott az itthoni életével, és Hamburgba költözött. 2009-ben pedig kislányuk, Bora is megszületett.