Dunai hajóbaleset: így tölti a mindennapjait a börtönben Jurij C., a Viking Sigyn kapitánya

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Viking Sigyn kapitány börtön Dunai hajóbaleset hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ukrán hajóskapitány, Jurij C., aki a Viking Sigyn szállodahajót vezette a dunai hajóbalesetkor, egy budapesti fegyintézetben várja, hogyan alakul az ügye.

A kapitányra 15 milliós óvadékot szabtak ki, a korábbi hírek szerint pedig ki is akarta ezt fizetni, azonban még mindig rácsok mögött van. A Ripost megtudta, hogy a férfit magánzárkában tartják. Ügyét kiemelten kezelik, nem akarják, hogy bárkivel is érintkezzen, beszéljen. A börtönőrök is külön tartják a többi rabtól, nem vesz részt a közös sétákon.

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán Forrás: MTI/Lakatos Péter


Minden idejét a cellájában tölti a róla szóló sajtóhírek olvasásával, hogy fel tudjon készülni a tárgyalásra. Magánjellegű jegyzeteket is ír, amiket senkinek sem mutat meg. A körülményekhez képest jól van, ám nagyon hiányzik neki a családja. Amikor csak lehetősége van, őket hívja telefonon. Egyelőre csak az ügyvédjével találkozhat személyesen.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.