Dunai hajóbaleset: zárt helyiségben vizsgálják tovább a Hableányt

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Hableány vizsgálat Dunai hajóbaleset roncs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zárt helyiségben vizsgálják tovább a Hableány turistahajó roncsát.

Zárt helyiségben vizsgálják tovább a május 29-i balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót, amely kedd délután érkezett meg a csepeli szabadkikötőbe – számolt be róla az M1 aktuális csatorna. A műsorban elhangzott, hogy centiméterről centiméterre vizsgálják át a hajót az ügyészség munkatársai, a rendőrségi helyszínelők és a hajózási szakemberek. A vizsgálat során a többi között azt próbálják kideríteni, hogy a Hableány sérüléseit a folyómederhez ütközés vagy a Viking Sigyn szállodahajó okozta.

A Hableányt kedden emelték ki a Duna mélyéről, a hajótest átvizsgálása közben négy holttestet találtak. A roncsot uszályra helyezték, majd a Botond tolóhajó segítségével szállították Csepelre, ahol napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez – írja az MTI.

A Hableányt Csepelre vitték Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.