Időjárás: életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
hőségriadó kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érvénybe lépett a legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás.

Szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás – számolt be róla az MTI. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés ma 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben. Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

Víz közelében kibírható a meleg Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Figyelmeztettek továbbá arra, hogy a déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást, és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Védjük a bőrünket naptejjel, és világos, jól szellőző, bő ruházattal, és még néhány percre se hagyjunk gyermekeket, továbbá házi kisállatokat parkoló autóban. A tartós hőség az egészséges szervezetnek is extrém igénybevételt jelent, és az autózók koncentrációját is negatívan befolyásolhatja.

Ufók zuhanhattak le a Marson - állítja egy önjelölt kutatóhttp://www.life.hu/news/20190611-ufok-zuhanhattak-le-a-marson-allitja-egy-onjelolt-kutato.htmlNem először áll elő meglepő elmélettel Scott Waring önjelölt ufókutató. Most úgy véli, hogy megtalálta eddigi egyik legnagyobb felfedezését, egy ufó roncsát a Marson. NewsOrigoIdőjárás: Németh Lajos másodfokú hőségriasztást ígér a hétvégérehttp://www.life.hu/news/20190611-idojaras-nemeth-lajos-masodfoku-hosegriasztast-iger-hetvegere.htmlMeleged van? Akkor jobb, ha felkészülsz, a hétvégére ugyanis fokozódik a hőség. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoDunai hajóbaleset: a csepeli kikötőbe szállítják a Hableánythttp://www.life.hu/news/20190611-dunai-hajobaleset-a-csepeli-kikotobe-szallitjak-a-hableanyt.htmlHétórás mentés után, a terveknek megfelelően sikeresen kiemelték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál. A hajót egy uszályra helyezték, amely várhatóan a csepeli szabadkikötőbe szállítja a járművet. News--Dunai hajóbaleset: távcsővel, kisszékkel vonultak ki a Hableány mentéséhez az emberekhttp://www.life.hu/news/20190611-dunai-hajobaleset-tavcsovel-kisszekkel-vonultak-ki-a-hableany-mentesehez-az-emberek.htmlNagyjából 200 ember gyűlt össze ma délelőtt a Margit híd környékén, hogy a saját szemével nézze, hogyan emelik ki a Dunából a Hableány hajó roncsát. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoA nézők közé hajtott egy raliautó Tótkomlóson: egy hatéves kislány is megsérülthttp://www.life.hu/news/20190611-nezok-koze-hajtott-egy-raliauto-totkomloson-egy-hateves-kislany-is-megserult.htmlSokan megsérültek, miután egy raliautó Tótkomlóson az emberek közé hajtott. Egy hatéves kislány is a sebesültek között van. NewsOrigoEgy üvegfalú hotel oldalán utánozta Pókembert egy férfi Varsóbanhttp://www.life.hu/news/20190610-uvegfalu-hotel-oldalan-utanozta-pokembert-egy-ferfi-varsoban.htmlBiztosítókötél nélkül mászott meg egy 170 méter magas hotelt egy lengyel hegymászó Varsóban. A szálloda a város legmagasabb épülete. Az életveszélyes mutatványról egy nő készített felvételt, akinek a kisfia szólt, hogy lát valakit a szálloda falán mászni. Az anya először nem hitt a szemének, sokkot kapott, azt hitte, a férfi le fog zuhanni. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.