Mérgezés miatt hét gyereket szállítottak kórházba a miskolctapolcai barlangfürdőből

Forrás: Flickr/nrares -
Miskolctapolca klór mérgezés barlangfürdő Miskolc kórház barlang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghibásodott a miskolctapolcai barlangfürdő fertőtlenítő rendszere, klór tartalmú gáz kerülhetett a levegőbe. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani. 

Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani a miskolctapolcai barlangfürdőből. A fertőtlenítőrendszer meghibásodása miatt klór tartalmú gáz kerülhetett a levegőbe – írja a Blikk.

A fürdőhöz kivonult a a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők, 130 vendéget tereltek ki a helyszínről. Leskó Diána, a Miskolci Mentőszolgálat szóvivője a Boon.hu-nak elmondta, a gyerekeknek mérgezéses tüneteik voltak. Szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya-izgalom, -irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek – olvasható a cikkben.

A szakemberek átvizsgálták a fürdő érintett területeit és nem mutattak ki határérték feletti veszélyesanyag-koncentrációt.

Kiterelték a vendégeket a miskolctapolcai barlangfürdőből – A kép csak illusztráció Forrás: Flickr/nrares

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.