Szombattól pótlóbuszok járnak a 4-es és a 6-os villamosok helyett

felújítás 4-es 6-os villamos pótlóbusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni.

Szombattól elkezdődik a 4-6-os villamosvonal felújítása. A Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek majd a villamosok, a Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

Felújítják a 4-6-os villamos vonalát Fotó: Polyak Attila - Origo

A villamospótló buszok a József körút és a Csepreghy utca kereszteződésénél fordulnak majd meg, ezért ott ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki.

A Csepreghy utcát a József körút felől lezárják, ezért csak a Mária utca felől lesz elérhető.

A villamosok a József körút Nap utcai/Pál utcai csomópontjában fordulnak majd vissza, így ott nem lehet a villamosvágányon áthaladni. Emiatt a Pál utcából nem lehet majd balra fordulni, illetve a Nap utca felé továbbhaladni, hanem csak jobbra kanyarodni. Ezt a közúti kapcsolatot a Mária utca-Üllői út-Nagy Templom utca útvonal pótolja majd.

A Ferenc körúton elkerítik a vágányokat és a mellette lévő felvonulási területet. A Petőfi híd irányába két sávban haladhatnak majd a gépkocsival közlekedők, az Üllői út irányába azonban a külső sávban buszsávot alakítanak ki, amely mellett csak egy sávban haladhatnak az autósok. A Ferenc körúton szintén megállási tilalom lesz érvényben péntektől.

A nyáron a nagykörúti villamosvonal egy másik szakaszán, a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között várhatóan július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka – írja az MTI.

A Csernobil forgatókönyvírója felemelte szavát az ott készült tiszteletlen fotók ellenhttp://www.life.hu/news/20190614-a-csernobil-forgatokonyviroja-felemelte-szavat-az-ott-keszult-tiszteletlen-fotok-ellen.htmlÚjra népszerű lett a turisták körében Csernobil, de a sorozat rendezője nem örül annak, amilyen fotók készülnek ott mostanában. NewsOrigoKiengedték az előzetesből VV Fanni feltételezett gyilkosát: a lány édesanyja kiborulthttp://www.life.hu/news/20190614-kiengedtek-az-elozetesbol-vv-fanni-feltetelezett-gyilkosat-a-lany-edesanyja-kiborult.htmlVV Fanni édesanyja kiborult, amiért a lánya feltételezett gyilkosát kiengedik az előzetesből: házi őrizetbe kerül. News--Közzétették a felvételeket a nőről, aki agyonütötte a budapesti állatkert teknőséthttp://www.life.hu/news/20190614-kozzetettek-a-felveteleket-a-norol-aki-agyonverte-a-budapesti-allatkert-teknoset.htmlA budapesti állatkert teknősét kockakővel ütötte agyon egy 20-25 év körüli nő: itt vannak róla a felvételek. Jelentkezzen, aki felismeri. NewsOrigoHétvégén 36 fok is lehet, vasárnapra hidegfront várhatóhttp://www.life.hu/news/20190614-hetvegen-36-fok-is-lehet-vasarnapra-hidegfront-varhato.htmlSzombaton lesz a legmelegebb, vasárnap helyenként viharok, lehűlés várható. News--Helységnévtáblának ütközött és meghalt egy motoros Marcalibanhttp://www.life.hu/news/20190614-helysegnevtablanak-utkozott-meghalt-egy-motoros-marcaliban.htmlHelységnévtáblának ütközött és meghalt egy motoros Marcali belterületén, a Noszlopy Gáspár utcában csütörtök éjszaka – adta hírül a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon. Forrás: Shutterstockmiddleon51843456 NewsOrigoKockakővel ütötték agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert görög teknőséthttp://www.life.hu/news/20190613-kockakovel-utottek-agyon-a-fovarosi-allat-es-novenykert-gorog-teknoset.htmlSzerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét, amelyet már nem lehetett megmenteni. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.