Települések nyomaira bukkantak az Északi-tenger mélyén

Forrás: Origo -
Északi-tenger elsüllyedt település város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Északi-tenger mélyén elsüllyedt városok nyomait találták meg a kutatók.

Régészek úgy vélik, kőkori települések lehetnek az Északi-tenger mélyén, Hollandiától 80 kilométerre. A szakemberek szerint valaha egy folyórendszer és nagy erdőség is volt a régióban, amely a jég olvadása utáni tengerszint-emelkedés miatt került víz alá.

Elveszett városok nyomaira bukkantak az Északi-tenger mélyén - Képünk illusztráció Forrás: Origo

Úgy vélik, 8000 évvel ezelőtt ezreknek adhattak otthont a települések. Három olyan lehetséges helyszínt is találtak, ahol annak idején élhettek emberek – írja a Nuus.

Dunai hajóbaleset: kiengedték a Viking Sigyn kapitányát a börtönbőlhttp://www.life.hu/news/20190614-dunai-hajobaleset-kiengedtek-a-viking-sigyn-kapitanyat-a-bortonbol.htmlA Viking Sigyn kapitányát 15 millió forintos óvadék ellenében kiengedték: nem tudni, hová távozott. News--Madeleine McCannt továbbra is keresik, támadják a szülőkethttp://www.life.hu/news/20190614-madeleine-mccannt-tovabbra-is-keresik-tamadjak-a-szuloket.htmlMég 2007-ben tűnt el egy portugáliai családi nyaralás alatt a kis Madeleine McCann. A nyomozásra újabb összeget különítettek el, emiatt sokan támadják a szülőket. News--Átmenetileg szünetel a légi szúnyogirtáshttp://www.life.hu/news/20190614-atmenetileg-szunetel-a-legi-szunyogirtas-rendkivuli-meleg-miatt.htmlA hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.NewsOrigoA Csernobil forgatókönyvírója felemelte szavát az ott készült tiszteletlen fotók ellenhttp://www.life.hu/news/20190614-a-csernobil-forgatokonyviroja-felemelte-szavat-az-ott-keszult-tiszteletlen-fotok-ellen.htmlÚjra népszerű lett a turisták körében Csernobil, de a sorozat rendezője nem örül annak, amilyen fotók készülnek ott mostanában. NewsOrigoSzombattól pótlóbuszok járnak a 4-es és a 6-os villamosok helyetthttp://www.life.hu/news/20190614-szombattol-potlobuszok-jarnak-a-4es-es-a-6os-villamos-helyett.htmlSzombaton kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni. News--Helységnévtáblának ütközött és meghalt egy motoros Marcalibanhttp://www.life.hu/news/20190614-helysegnevtablanak-utkozott-meghalt-egy-motoros-marcaliban.htmlHelységnévtáblának ütközött és meghalt egy motoros Marcali belterületén, a Noszlopy Gáspár utcában csütörtök éjszaka – adta hírül a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon. Forrás: Shutterstockmiddleon51843456 NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.