Teljesen leláncolva, üvegkabinba zárva merült a Gangeszba vasárnap egy indiai szabadulóművész, hogy megmutassa, milyen gyorsan tud onnan kijönni, ám többé nem bukkant fel a vízből, azóta is keresik - jelentette be a rendőrség.

Csancsal Lahirit, az Indiában Mandragóra mágus művésznéven ismert mutatványost egy daru emelte fel kabinostul és engedte le a folyóba, miközben családtagjai, a média képviselői és a rendőrök a parton figyelték. A negyvenéves férfi azonban nem bukkant fel a vízből. A rendőrség kiadta a parancsot a keresésére, egyelőre nem jártak sikerrel. "Folytatjuk a keresést" - közölte az AFP-vel az egyik családtag. A merülés előtt Lahiri elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt már végrehajtotta ugyanezt a mutatványt ugyanott.

Forrás: BBC/EI Samay


"Egy üvegkabin belsejében voltam leláncolva, a Hovrah hídról dobtak a folyóba. 29 másodperc alatt szabadultam ki" - magyarázta a mutatvány előtt az AFP-nek.
Elismerte, hogy ez alkalommal nehezebb dolga lesz.
"Ha sikerül kiszabadulnom, csoda lesz. Ha nem sikerül, tragédia" - tette hozzá. Lahiri 2013-ban már megpróbálta megismételni a szabadulást a Gangeszba engedett dobozból, de a kísérlet botrányba fulladt, mert a közönség észrevette az ajtót a szerkezeten.