Időjárás: figyelmeztetést adtak ki, országszerte vihar várható

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
eső zivatar vihar időjárás zápor figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra. Vannak területek, ahol 50 milliméter csapadék is várható. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki szinte az ország egész területére szerdán reggel. A figyelmeztető előrejelzés csütörtök estig van érvényben.

Eső és vihar várható Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Reggel, délelőtt még csak néhol, ez után azonban mindegyik országrészben számítani lehet zivatarokra – olvasható az OMSZ oldalán. Éjszakára mérséklődik a zivatar, de teljesen nem szűnik meg. Az intenzívebb csapadékgócokban rövid idő alatt 20-50 milliméter, néhol 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat, illetve nagy méretű jég és 60-80 km/h-s széllökésre is lehet számítani.

Az Alföldön és az ország középső részén lehetnek olyan heves zivatarok, amelyben a szélrohamok esetleg meghaladhatják a 80-90 kilométeres sebességet, illetve a jégméret a 2-3 centimétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.