Horváth Ádám rendező 89 évesen távozott az élők sorából, harcáról a gyilkos kórral a felesége, Csűrös Karola nyilatkozott.

A Szomszédok rendezője, Horváth Ádám hosszú betegség után hunyt el, szervezete nem bírta már a harcot a gyilkos kórral szemben. Sokáig sem ő, sem özvegye, Csűrös Karola nem beszélt senkinek a betegségről, ami megtámadta a rendezőt: tüdőrákkal küzdött, agyi áttéttel.

Horváth Ádám hosszú ideje küzdött a betegségévelForrás: MTI/Zih Zsolt

„Most nagyon nehéz, de legalább nem vagyok egyedül. A menyem és a két unokám mindenben támogatnak, ami nagyon sokat jelent" – mondta a Blikknek a színésznő. „Ádám a Kék Golyó utcai Országos Onkológiai Intézetben hunyt el. Tüdőrákja volt, agyi áttéttel, amely miatt már hallucinált is. Az utóbbi időben már sokszor nem tudta, mi a valóság, és mi a képzelet. Fájdalmas és megterhelő volt ez neki is, aki átélte, és nekem is, hogy tétlenül kellett néznem, ami vele történik. Csak nézni is rémes volt..." – árulta el az özvegy. Hozzátette, az elmúlt években több kórházban is műtötték a férjét, és csak rövid időkre engedték haza. Az utolsó időkben pedig már altatták. Igyekeztek mindent elrendezni a vég bekövetkezte előtt. "Amikor már tudtuk, hogy mekkora a baj, nem titkolóztunk. Sokat beszéltünk a halálról, hogy mi történik abban a pillanatban, amikor elmegy valaki, és hogy mi van utána. Mindent elrendeztünk, nem maradtak nyitott kérdések.  Borzasztó, hogy muszáj meghalni...  De nem akarok a szomorú dolgokra gondolni, hiszen hálás vagyok, hogy jó élete volt, és sokáig élhetett. A magánéletében is boldog volt, bár a fia elvesztése nagyon megviselte, de imádta az unokáit, a szakmáját, és a legkisebb dolgokban is megtalálta a szépséget" - tette hozzá az özvegy.