Arthur Kornyejev többször járt Csernobilban, róla készült a katasztrófa utáni leghíresebb fotó is, ami valójában egy szelfi. 

A csernobili erőmű legveszélyesebb, sugárzó masszájával még szelfit is készített a férfi, aki több százszor járta be a veszélyes helyszínt. Arthur Kornyejev az első munkások egyike volt, akit az 1986 áprilisában bekövetkezett katasztrófa után a helyszínre vezényeltek, az őt ábrázoló fotó az „elefántláb” néven emlegetett, sugárzó masszával 10 évvel a tragédia után készült, valószínűleg állványra állított kamerával, ugyanis minden bizonnyal a szakember egyedül tartózkodott a helyszínen.

Kutató fotózza az elefántlábnak nevezett sugárzó masszát Csernobilban. Kornyejev többször is járt ezen a helyen, és még mindig élForrás: AFP/Photo12/Ann Ronan Picture Library


A radioaktív láva ekkorra már csak az egykori sugárzásának 10 százalékát bocsátotta ki. Arthur Kornyejev egészségi állapotára is rányomta a bélyegét a Csernobilban végzett munka, de ő nem bánta meg: „A szovjet sugárzás a legjobb sugárzás” – mondta Kornyejev viccesen egy interjúban.

A fotót ide kattintva nézheted meg!