Elárverezik Boris Becker trófeáit, hogy adósságának egy részét ki tudja fizetni

Forrás: DPPI/ Ben Queenborough -
trófea adósság Boris Becker árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elárverezik Boris Becker német teniszsztár 82 érmét, kupáját, személyes szuvenírjait egy hétfőn kezdődő online árverésen, hogy adósságai egy részét ki tudja fizetni.

A licitálás július 11-ig tart - olvasható az árverést szervező Wyles Hardy londoni aukciósház honlapján.
A trófeák között található az Challenge-kupa, amit a sportoló egy wimbledoni győzelme után kapott, valamint a Renshaw-kupa, amit a teniszező a legfiatalabb egyéni Grand Slam-győzelméért nyert el.
Licitálni lehet az 1990-ben szerzett wimbledoni éremre, amit akkor kapott, amikor kikapott a svéd Stefan Edbergtől, továbbá arra az ezüstkupára, amelyet a Tiffanynál készítettek és Becker 1989-ben Ivan Lendl legyőzésével nyert el a US Openen.

Boris Becker teljesen eladósodott Forrás: DPPI/ Ben Queenborough


Az adósságokban úszó Becker 2017-ben jelentett csődöt. Egy évvel később kijelentette, hogy diplomatastátusza van, ezért mentességet élvez, amivel az utolsó pillanatban megakadályozta trófeái és személyes tárgyai eladását. A hajdani világelső arra hivatkozott, hogy a Közép-afrikai Köztársaság elnöke az ország sport-, kulturális és humanitárius "nagykövetévé" nevezte ki az Európai Unióban.
A Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere azt válaszolta, hogy az útlevél, amit Becker mutogat, hamisítvány, egy csomó 2014-ben ellopott üres útlevél egyike. A furcsa ügy decemberben ért véget, amikor egy londoni bíróság előtt lemondott a mentességéről, így az aukciósház piacra dobhatta a trófeákat. Az eladásból befolyó pénz azonban nem lesz elegendő, hogy sok milliós adósságát fedezze.

A most 51 éves Beckernek már Spanyolországban is voltak bírósági ügyei, mert nem fizette ki a mallorcai villáján végzett munkákat. 2002-ben egy német bíróság ítélte két év felfüggesztettre és 500 ezer eurós bírság (162 millió forint) megfizetésére a több mint 1,7 millió eurós adótartozás miatt.

A hatszoros Grand Slam-győztes, aki védhetetlen szerváiról a Bum-bum Borisz becenevet kapta, pályafutása alatt 49 bajnoki címet és több mint 20 millió euró pénzdíjat nyert. Jelenleg a tenisszel összefüggő tevékenységeket végez, elsősorban kommentátorként, hogy hírnevét felhasználva vissza tudja fizetni az adósságait.

Távozik a TV2 Mokka műsorvezetője, Szabó Dórahttp://www.life.hu/sztarok/20190624-tavozik-a-tv2-mokka-musorvezetoje-szabo-dora.htmlKönnyek között jelentette be Szabó Dóra, hogy távozik a Mokka műsorvezetői közül. TV + SztárokOrigoAlice Cooper és felesége megegyeztek a halálukkal kapcsolatbanhttp://www.life.hu/sztarok/20190624-alice-cooper-es-felesege-megegyeztek-a-halalukkal-kapcsolatban.htmlNagyon szereti egymást Alice Cooper és felesége, Sheryl Goddard. Olyannyira nem tudnak egymás nélkül élni, hogy megegyeztek a halálukat illetően. TV + Sztárok--Közös fellépésre készül Lady Gaga és Bradley Cooperhttp://www.life.hu/sztarok/20190624-kozos-fellepesre-keszul-lady-gaga-es-bradley-cooper.htmlAzt híresztelik, hogy Lady Gaga és Bradley Cooper meglepetésre készülnek a Glastonbury fesztiválon. TV + Sztárok--A Spice Girls énekesnője, Mel B összejöhetett egy nővelhttp://www.life.hu/sztarok/20190624-a-spice-girls-enekesnoje-mel-b-osszejohetett-egy-novel.htmlAzt pletykálják, hogy Mel B összeszűrte a levet egy nála 15 évvel fiatalabb énekesnővel. TV + Sztárok--Bujtor István özvegyét maminak szólítják a színész unokáihttp://www.life.hu/sztarok/20190624-bujtor-istvan-ozvegyet-maminak-szolitjak-a-szinesz-unokai.htmlBujtor István özvegye elárulta, a mai napig nagyon jó a kapcsolata néhai férje első házasságából született gyerekeivel. TV + Sztárok--Időjárás: a következő napokban ismét melegszik az időhttp://www.life.hu/sztarok/20190624-idojaras-a-kovetkezo-napokban-ismet-melegszik-az-ido.htmlA következő napokban kevesebb helyen várható csapadék, sok lesz a napsütés és melegszik az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik a kánikula – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.