Bizarr kísérletet végzett Christina Agapakis és Sissel Tolaas. A két művész a hónaljáról, a köldökéről és a lábujjáról vett le baktériumokat, amelyekből sajtot készítettek. 

Köldökből sajt? Igen, ez már lehetséges. Christina Agapakis és Sissel Tolaas művészek bizarr kísérletet végeztek. A Victoria and Albert Museum kiállításán láthatóak az alkotásaik, amelyek a legjobb indulattal is igencsak bizarrnak nevezhetők. 

Sajtót készítettek hónaljbaktériumból (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Öt híresség lábujjáról, hónaljáról és köldökéről vettek kenetet, a baktériumokat tejbe oltották, ebből pedig sajtot készítettek. A Daily Star cikke szerint David Beckham focicipőjéből is vettek mintát. 

Sajtból sem egyfajtát készítettek, van köztük például mozzarella és cheddar is. A provokatív kísérlet egyik célja az volt, hogy megmutassák az alternatív élelmiszerekben rejlő lehetőségeket.