A magyar énekest azzal vádolják, hogy egyik dala hasonlít Alvaro Soler egyik slágerére: Delhusa Gjon el is ismerte, hogy van egyezés, ráadásul szándékos.

Azt állítják, hogy Delhusa Gjon 2016-os slágere, a Rába parti lány kísértetiesen hasonlít Alvaro Soler Sofia című slágeréhez. Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmivel gyanúsítják a zenészt, korábban a Nika se perimeno című dalt tartották hasonlatosnak egy görög slágerhez. A mostani esettel kapcsolatban azt nyilatkozta Delhusa, hogy sem szerinte, sem a szakvélemény szerint nincs szó plágiumról.

Delhusa Gjont plágiummal vádoljákForrás: Mokka

„Engedélyt kértünk a szerzőktől, hogy feldolgozzuk a nótát, és klipet is forgattunk hozzá, de amikor elkészült a klip, kiderült, nem kaptuk meg az engedélyt. Ekkor jött az ötlet, hogy nem titkolt szándékkal írjunk egy hasonló dalt. A nótát megmutattuk Pásztor Lászlónak és Bródy Jánosnak, a szakvéleményük szerint nem plágium" – mondta a Blikknek Delhusa. "Zenészként impulzusok érnek, és talán fel sem tűnik, hogy egy idegen földrészen hallott dallam a fejemben marad, és később saját gondolatként születik meg. Ez visszafelé is igaz, hallottam már saját dallamomat Amerikában egy kis bárban. Az életem során 500–600 dalt írtam, nem rendít meg, hogy a Nika se perimeno után most a Rába parti lányt is megtalálják. Ez a nóta ráadásul szándékoltan hasonlít az eredetire" – tette hozzá.