Nem először él át nehéz pillanatokat a Barátok közt forgatása során Tihanyi-Tóth Csaba, az ország Novák Lacija. Most azt kellett eljátszania, hogy megtudja, sorozatbeli édesanyja rákos.

„Nem volt egyszerű forgatni ezt a szálat, hiszen nagyon kettős, sok örömmel, ezzel együtt rengeteg vívódással járt. Kemény lehet, amikor valaki, aki ötven évig úgy élt, hogy azt hitte, árva, hirtelen megtudja, hogy mégsem az. Rengeteg kérdés merül fel benne, hogy hol volt eddig az anyám, miért nem keresett. Erre kiderül, hogy az asszony beteg, rákos. Kemény helyzet lehet” – mesélte a Blikknek Tihanyi-Tóth Csaba, a Barátok közt Novák Lacija. A nemrégiben felbukkant édesanyát Zsurzs Kati alakítja a képernyőn. Tihanyi-Tóth elárulta: bár évtizeted óta játszik a sorozatban, az ilyen jelenetek megviselik. 

Tihanyi-Tóth Csaba nehéz pillanatokat élt át a forgatásonFotó: Pályi Zsófia [origo]

Szerencsére a valóságban a szülei még mindig mellette állnak. Fia, Nimród mellett pedig nagyszülői szerepet tölthetnek be. 

”Édesapám elmúlt már 80, édesanyám 79, de a mai napig fittek és egészségesek mind a ketten. Ők szervezik a fellépéseket a műsorirodámban, így talán még gyakrabban is beszélünk, mint mások a szüleikkel. Ráadásul alig 300 méterre lakunk egymástól, így sétányi távolság, hogy találkozzunk. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez így van” – mesélte a színész.