Áll a bál az ExperiDance társulatnál: Román Sándor alapító és üzlettársa között van feszültség. Most megszólalt a másik fél is. 

Az ExperiDance egyik alapítója, Román Sándor azt állítja, egy érdekkör szeretné rátenni a kezét a társulatra, és azt is, hogy üzlettársa nem engedett neki betekintést a cég könyvelésébe. A társaság ügyvezetője, Vona Tibor rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az üggyel kapcsolatban, ahová Román Sándort nem engedték be.

Egyszerű oka van annak, hogy Sándor miért nem lehet itt. A táncosok kérték, hogy ne jöhessen be. Itt mindenki szereti egymást, a kerítésen kívül meg valaki ordibál” – mondta a Blikknek az ügyvezető arra utalva, hogy Román Sándor ideges lett, amikor a biztonságiak megállították, és követelte, mondják meg, ki tiltotta ki őt: az üzlettársa volt. Ezután Román Sándor távozott, üzlettársa pedig cáfolta a koreográfus korábbi állításait.

Vona Tibor, az ExperiDance társulatának ügyvezető igazgatójaFotó: M.Schmidt János – Origo

Elmondta, az áprilisi leállás óta 25 előadás maradt el, ez negyedmilliárd forintos kiesést jelentett, amely miatt 70 embert kellett elbocsátani, de augusztus 7-től újra láthatóak lesznek a társulat előadásai. Június elején, amikor Sándor már hónapok óta nem végezte itt a munkáját, megjelent és rárontott a táncosokra. Minősíthetetlen hangnemben beszélt velük, rendőrt akart hívni rájuk. Ez nem volt elég, meglátott egy listát, amelyen azoknak a táncosoknak a neve szerepelt, akik bár korábban kiléptek tőlünk, szerettek volna visszajönni. Egyesével felhívta őket, hogy ezt ne merjék megtenni. Pszichés nyomást helyezett rájuk, terrorizálta őket” – állítja Vona Tibor.

Ezzel szemben Román Sándor leszögezte, nem kiabált a táncosokkal, csupán azt szerette volna megtudni, milyen jogcímen tartózkodnak a területen. Hozzátette, a találkozón jogi képviselettel jelent meg, és videófelvétele is van a történtekről.

Vona ezen állítása nem fedi a valóságot, és álláspontom szerint becsületsértést valósít meg. Tibor egyetlen állításomat sem válaszolta vagy cáfolta meg, pedig lehetősége volt rá, így a szükséges jogi lépéseket megtettük” – mondta Román Sándor, aki szerint az előadások azon táncosok felmondása miatt maradtak el, akik most a Vona által vezetett cégnek dolgoznak.