Elképesztő fotók: másfél méternyi jég hullott Mexikóban

Forrás: AFP/Ulises Ruiz -
jég időjárás Mexikó jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarában és környékén helyi idő szerint vasárnap. A jégeső házakban, járművekben és üzletekben tett kárt.

Az ötmilliós közép-mexikói városban az előző napokban 31 fokos hőség tombolt. Bár a jégzivatar nem számít szokatlannak az évnek ebben az időszakában ott, ilyen hevességű csapadékra azonban nagyon ritkán van példa. Az utcákat a polgári védelem és a hadsereg tisztította meg a jégtakarótól.

Forrás: AFP/Ulises Ruiz

A hatóságok szerint 200 épületben keletkezett kár, és legkevesebb ötven járművet sodort el a jégár. A polgári védelem közölte, hogy két embernél kezdődő kihűlést tapasztaltak.

Forrás: AFP/Ulises Ruiz

A guadalajarai egyetem szakértője, Hector Magana elmondta, hogy a természeti jelenség a légkör instabilitásával magyarázható: miközben felforrósodott a földfelszínhez közeli levegő, a légkör felsőbb rétegeiben fokozódott a nedvességtartalom.

Forrás: AFP/Ulises Ruiz



Időjárás: zivatarokkal érkezik a hidegfront keddenhttp://www.life.hu/news/20190702-idojaras-zivatarokkal-erkezik-a-hidegfront-kedden.htmlA hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. News--Elhunyt a népszerű tévés, James Clarke, valószínűleg túladagolta magáthttp://www.life.hu/news/20190701-elhunyt-a-nepszeru-teves-james-clarke-valoszinuleg-tuladagolta-magat.htmlA szakma megdöbbenéssel fogadta James Clarke, azaz Fungi halálának hírét. Úgy tudni, hogy a népszerű tévés túladagolta magát. NewsOrigoVideóra vették, hogy egy tigris üldözőbe vett egy motorosthttp://www.life.hu/news/20190701-videora-vettek-amikor-egy-tigris-uldozobe-vett-egy-motorost.htmlHátborzongató videót készítettek Indiában. Épp azt szerették volna feltérképezni, hogy az út mentén mennyire gyakran bukkannak fel tigrisek, amikor hirtelen kirontott egy példány a fák közül. News--Ezeket a szabályokat kell betartani, ha el akarjuk kerülni a strandbalesetekethttp://www.life.hu/news/20190701-ezeket-a-szabalyokat-kell-betartani-ha-el-akarjuk-kerulni-a-strandbaleseteket.htmlA kánikulában a legtöbben a strandok felé veszik az irányt. Jó ötletnek tűnhet azonnal a hűs vízbe vetni magunkat, ám ennek könnyen tragédia is lehet a vége. Vannak szabályok, amelyeket okvetlenül be kell tartanunk. News--Időseket raboltak ki és sebesítettek meg fiatalkorúak, egyiküket egy kiló cukorérthttp://www.life.hu/news/20190701-idoseket-raboltak-ki-es-sebesitettek-meg-fiatalkoruak-egyikuket-egy-kilo-cukorert.htmlÉletveszélyt okozó testi sértés, többrendbeli minősített rablás, magánlaksértés és kifosztás bűntette miatt vádat emelt két fiatalkorú férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A fiatalok felnőtt társaikkal 2018 nyarán Kalocsa környéki falvak idős lakóit tartották rettegésben. Egyiküket egy kiló cukorért rabolták ki. NewsOrigoTöbbtucatnyian meghaltak egy indiai buszbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20190701-tobbtucatnyian-meghaltak-egy-indiai-buszbalesetben.htmlSzakadékba zuhant egy minibusz az észak-indiai Dzsammu és Kasmír államban, a balesetben legalább 31-en meghaltak, heten megsérültek – közölték helyi hatósági források hétfőn. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.