Állítják, töri az idegen nyelveket a Viking Sigyn kapitánya: vitatják az alkalmasságát

Forrás: AFP/Str -
Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vizsgálják a Viking Sigyn ukrán kapitányának alkalmasságát.

Vitatják a svájci szállodahajó, a Viking Sigyn ukrán kapitányának alkalmasságát – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Az eddigi adatok, tanúvallomások szerint oroszon és ukránon kívül más nyelveket csak törve beszél, ha ez valóban így van, nem kaphatott volna nemzetközi jogosítványt a folyami hajózásban. A kérdés eldöntése a várható nagy összegű kártérítési igény miatt is lényeges, hiszen ebben az esetben a férfit alkalmazó cégnek, a norvég tulajdonú Viking River Cruises társaságnak kimutatható felelőssége van a történtek miatt. Az áldozatok hozzátartozói mellett a Panoráma Deck is többmilliós kártérítésre tart igényt a nyomozás lezárulta után” – nyilatkozta a lapnak Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. jogi képviselője.

Mint írják, a tragédia másnapján Tolnay Zoltán hajóskapitány, személyhajózási szakértő arról beszélt a TV2 Tények című műsorának, hogy hallgatta a rádióadást és Jurij C. egy mondatban angol, német, orosz szavakat keverve, érthetetlenül beszélt.

Állítólag Jurij C. töri az idegen nyelveket Forrás: AFP/Str

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.