Az emberiség ősatyja idősebb lehet, mint ahogyan korábban gondolták a kutatók

Forrás: AFP -
ősatya kutatás történet kromoszóma emberiség DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vártnál sokkal idősebb lehet az emberiség ősatyja, derítették ki kutatók.

Az eddigi kutatások alapján a szakemberek úgy vélték, az emberiség ősatyja nagyjából 60 ezer–140 ezer évvel ezelőtt élhetett. Most viszont kiderült, hogy ennél jóval régebben történt mindez.

A New Scientist azt írja, a nemrég Dél-Karolinában elhunyt afro-amerikai Albert Perry korábban DNS-mintát adott egy családfaelemzést végző cégnek, és találtak benne egy Y kromoszómát, amely arról árulkodik, hogy az emberiség ősatyja akár 340 ezer éves is lehet.

További érdekesség, hogy a kutatás folytatásaként hasonlóságot mutattak Perry és másik 11 férfi mintái között, és kiderült, mindannyian ugyanabból a kameruni faluból származnak.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP
Hatalmas építményt adtak át Csernobilbanhttp://www.life.hu/news/20190703-hatalmas-epitmenyt-adtak-at-csernobilban.htmlÁtadtak egy hatalmas hangár jellegű épületet Csernobilban, amely arra szolgál, hogy a káros anyagok ne tudjanak a levegőben tovább terjedni. News--Cáfolják, hogy hamisítvány lenne az amerikai ufóboncoláshttp://www.life.hu/news/20190703-cafoljak-hogy-hamisitvany-lenne-az-amerikai-ufoboncolas.htmlKiderült, hogy mégis valós lehet az az 1995-ben nyilvánosságra került videó, amelyen egy ufót boncolnak. NewsOrigoIdőjárás: vasárnap hidegfronttal érhet véget a hőséghttp://www.life.hu/news/20190703-idojaras-vasarnap-hidegfronttal-erhet-veget-a-hoseg.htmlVasárnap egy hidegfront hozhat felfrissülést az országba. News--Vádat emeltek a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi ellenhttp://www.life.hu/news/20190703-vadat-emeltek-a-soroksari-futono-megolesevel-gyanusitott-ferfi-ellen.htmlVádat emelt a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen. News--Hétvégétől újabb szakaszát újítják fel a 4-es és 6-os villamosnak, felborul a közlekedéshttp://www.life.hu/news/20190703-hetvegetol-ujabb-szakaszat-ujitjak-a-4es-es-6os-villamosnak-felborul-a-kozlekedes.htmlSzombattól a Margit körút Széna tér és Török utca közötti szakaszán is elkezdik a 4-es és a 6-os villamosvonal nyári felújítását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. News--Másfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarábanhttp://www.life.hu/news/20190702-masfel-meternyi-jeg-hullott-a-mexikoi-guadalajaraban.htmlMásfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarában és környékén helyi idő szerint vasárnap. A jégeső házakban, járművekben és üzletekben tett kárt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.