Az elmúlt hetek kánikulája és forró időjárása után most megérkezett a lehűlés. Országszerte hűvösebb időre és csapadékra lehet számítani. Íme a részletek.

A hajnali zivatarok után átmenetileg csökken, napközben aztán újra erősen megnövekszik a felhőzet hétfőn. Estétől délnyugat felől esőzés kezdődik. Az északnyugati, nyugati szél élénk, néhol erős lesz. 22 és 27 fok között alakul mindössze a hőmérséklet, alaposan felfrissül a levegő – írja a Köpönyeg

Kedden hajnalban – főleg délnyugaton – többfelé lesz eső. Nappal csökken a felhőzet, és már csak néhol alakul ki zápor. Erős lesz az északnyugati légmozgás. Már csak 21 és 26 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Elérkezett a nyári záporok idejeForrás: Shutterstock

Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk, és csak elvétve fordul elő zápor. Az északnyugati szél továbbra is nagy területen lesz élénk, néhol erős. Reggelente csak 12, délutánonként 25 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken felhősödés várható napközben, de délutántól is csak elszórtan lehet zápor. 25–26 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.