Egyesült Arab Emírségek Antarktisz jéghegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy üzletember, Abdulla Alshehi egy fél kilométerszer két kilométeres jéghegyet vontatna el az Antarktiszról hazájába, az Egyesült Arab Emírségekhez. 

A Euronews videós riportjában, amelyre a 24.hu hívta fel a figyelmet, természetesen az is elhangzik, hogy milyen cél áll a nagyszabású terv mögött. Mivel egyre komolyabb vízhiánnyal küzdenek az olajban egyébként bővelkedő Emírségekben, Alshehi szerint ez lenne a megoldás a vízutánpótlásra. Egy ekkora jégheggyel 5 éven át tiszta vízzel láthatná el az országot az üzletember, aki természetesen az üzleti kalkulációt is elkészítette már: nagyjából 44 milliárd forintnak megfelelő összegbe kerülne az akció. Hamarosan próbaként egy kisebb jéghegyet fognak elszállítani az országba, hogy megnézzék, beválhat-e a terv.

Illusztráció: jéghegy az Antarktiszon Forrás: Getty Images/2019 Anadolu Agency
Folytatódik az országos szúnyoggyérítési programhttp://www.life.hu/news/20190708-folytatodik-az-orszagos-szunyoggyeritesi-program.htmlA héten a fővárosban és további 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.NewsOrigoElhunyt a legendás német filmproducer, Artur Braunerhttp://www.life.hu/news/20190708-elhunyt-artur-brauner-legendas-nemet-filmproducer-1.htmlSzázéves korában Berlinben elhunyt a legendás német producer, Artur Brauner. Munkássága a második világháború utáni filmezéshez kötődik, számos holokauszttal foglalkozó alkotás fűződik a nevéhez. News--Nyáron megugrik a segélyhívások száma: ezek a leggyakoribb problémákhttp://www.life.hu/news/20190707-nyaron-megugrik-a-segelyhivasok-szama-ezek-a-leggyakoribb-problemak.htmlA nyári nyaralási időszakban megugrik a segélyhívások száma az asszisztenciaszolgáltatóknál, a külföldön nyaralók leggyakrabban tengeri sün okozta sérülés, medúzacsípés miatt szorulnak orvosi ellátásra, Görögországban pedig kiemelkedően sok a bérelt robogóval történt baleset – derül ki a Europ Assistance Magyarország 2018-as adataiból. NewsOrigoFának csapódott egy autó Győrújfaluban, egy ember meghalthttp://www.life.hu/news/20190707-fanak-csapodott-egy-auto-gyorujfaluban-egy-ember-meghalt.htmlFának csapódott és összetört egy személyautó Győrújfaluban. News--Végső búcsút vesznek pénteken a Hableány sétahajó kapitányától és matrózátólhttp://www.life.hu/news/20190708-vegso-bucsut-vesznek-penteken-a-hableany-setahajo-kapitanyatol-es-matrozatol.htmlNem szórják a Dunába az elsüllyedt Hableány sétahajó tragikus körülmények között elhunyt kapitányának hamvait. Pénteken hajós temetési szertartással búcsút vesznek L. László kapitánytól és P. János matróztól. NewsOrigoIdőjárás: egész héten didereghetünk, itt a lehűléshttp://www.life.hu/news/20190708-idojaras-egesz-heten-didereghetunk-itt-a-lehules.htmlAz elmúlt hetek kánikulája és forró időjárása után most megérkezett a lehűlés. Országszerte hűvösebb időre és csapadékra lehet számítani. Íme a részletek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.