Liptai Claudia és Tatár Csilla nevével és fotójával is visszaéltek a csalók

Forrás: Instagram / Liptai Claudia -
fotó fogyás csalók név Tatár Csilla Liptai Claudia visszaélés csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazai hírességek nevével éltek vissza csalók. Tatár Csilla vagy épp Liptai Claudia arcképével reklámoztak olyan tablettát, amely parádés fogyást ígér a fogyasztóknak. Eddig több ezer embert verhettek át.

Liptai Claudia, Ábel Anita, Dobó Kata, Szinetár Dóra, Pokorny Lia, Kovács Patrícia, Tóth Vera és Tatár Csilla nevével is visszaéltek azok a csalók, akik egy parádés fogyást ígérő tablettát reklámoznak. A Bors cikke szerint a csalók azt hazudják, a hírességek is az ő piruláikkal fogytak le.

Az érintettek közül már többen szóltak a menedzsmentjüknek, és rajtuk keresztül az ügyvédeiknek is. A cég után nyomoznak, de egyelőre nem találják őket. Jogi képviselőhöz fordult a Dietetikusok Országos Szövetsége. A romániai telephelyű cég az ő nevükkel is visszaélt.

Liptai Claudia Forrás: Instagram / Liptai Claudia

"Többször próbáltunk már ügyvédi felszólítást küldeni ezeknek a cégeknek, de a telephelyükön nincs senki, sem a cégre utaló jel. Nem találjuk a honlapjaik működtetőit, így még a felszólításainkat sem tudjuk nekik postázni. Hatalmas vállalkozásról lehet szó, amely konkrétan hazugságokat terjeszt. Számos honlapot működtet különböző átverésekkel és álhírekkel, és amint egyet törölnek a Facebookról, megjelenik egy másik. Még nem tudtuk megtalálni, mi lenne a megfelelő lépés" – magyarázta a Borsnak Kubányi Jolán elnök.

A titokzatos cég ügye természetesen a fogyasztóvédelemhez és az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz is eljutott. Már egy évvel ezelőtt kiadtak ezzel kapcsolatban egy közleményt. Ebben leírták azt is, honnan lehet felismerni ezeket a kamuoldalakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.