Nem szórják a Dunába az elsüllyedt Hableány sétahajó tragikus körülmények között elhunyt kapitányának hamvait. Pénteken hajós temetési szertartással búcsút vesznek L. László kapitánytól és P. János matróztól.

Gyászceremóniát szervez a Panorama Deck hajótársaság a május 29-én elsüllyedt Hableány sétahajó magyar áldozatainak tiszteletére. A Bors cikke szerint akik szeretnék leróni kegyeletüket L. László kapitány és P. János matróz búcsúztatásán, azok a Margit hídról szórhatnak virágszirmot a Dunába. 

"Körülbelül délben két hajónak zendülnek fel a kürtjei, amit a folyó fővárosi szakaszán mindenhol hallani lehet majd" – közölte a lappal Tóth Mihály, a Panorama Deck szóvivője. Eddig 12 hajó jelezte, hogy részt venne az eseményen. A kapitány hozzátartozói kérték, hogy a sajtó ne zavarja majd őket a gyászszertartáson. 

A Hableány kiemeléseFotó: Polyák Attila - Origo

A lap úgy tudja, hogy a kapitány hamvait nem szórják a Dunába, a szűk család helyezi majd örök nyugalomra. 

A cikk szerint az is felmerült, hogy a balesetet okozó Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. radírozós tollal vezethette a hajónaplót. "Ez teljes mértékben érthetetlen. Ilyen esetben felmerül a kérdés, vajon hányszor használták a radír részét a tollnak? Egyáltalán hogyan lehetséges ez?" – tette fel a kérdést dr. Gulyás Krisztián ügyvéd. Ő képviseli a Hableány kapitányának hozzátartozóit.