A segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet Orosz Barbara. A műsorvezető először 13 éves korában mentett életet, a napokban pedig egy földön fekvő férfinak segített, aki összeesett az utcán.

Orosz Barbara először 13 éves korában mentett életet. A TV2 stúdiójában elmesélte, hogy egy juhászt megkéseltek egy kocsmai verekedésnél, ő pedig az árokban fekve találta meg a vérző férfit. Megakadályozta, hogy kihúzza magából a kést, majd kihívta a mentőket. A férfi felépülése után hálából egy bárányt ajándékozott neki. 

A napokban pedig egy kevésbé drámai, ám szintén súlyos helyzettel találta szembe magát a műsorvezető. „Láttam, hogy 5 méterrel előttem összeesett egy ember. Azonnal hányt, és látszott, hogy nem egy jól szituált ember, egy hajléktalanról beszélünk. És ahogy odaszaladtam hozzá, lehetett érezni, hogy dőlt belőle a piaszag is” – emlékezett vissza a történtekre Orosz Barbara. 

Mint mondta, egy forgalmas helyen történt az eset, mások is megdöbbentek, de segíteni senki nem akart. „Számomra teljesen felesleges információ, hogy egy ember hajléktalan-e, hogyan néz ki, még az is teljesen mindegy, hogy ivott-e alkoholt vagy nem, segíteni kell” – szögezte le a műsorvezető. 

Szeretné felhívni rá a figyelmet, hogy mennyire fontos segíteni, felmérni a körülményeket, hogy a mentőknek megfelelően tudjuk elmondani az adatokat. Stabil oldalfekvésbe helyezte a férfit, mentőt hívott, akik elszállították az embert.