Időjárás: jégeső és felhőszakadás is jöhet

Forrás: Medgyesi Mián - Origo -
időjárás felhőszakadás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassanként tér vissza a nyár, de nem örülhetnek mindenhol az országban a napsütésnek. Egyes helyeken felhőszakadás jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szerda esti óráktól nyugaton, majd reggelig a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében helyenként kialakulhat zivatar. Ezt követően csütörtök éjfélig a Dunántúlon több alkalommal valószínű zivatar, kelet, északkelet felé haladva a zivatarok várható száma és erőssége csökken, északkeleten, keleten a legalacsonyabb a valószínűsége villámtevékenység kialakulásának.

Nem lesz mindig felhőtlen az idő Forrás: Medgyesi Mián - Origo

A Dunántúlon a zivatarokat elsősorban csütörtök délután viharos (60–80 km/h) szél, általában kis méretű (2 cm alatti átmérő) jég, délnyugaton, délen lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (20–30 mm) kísérheti.

Szombaton napos időnk lesz némi gomolyfelhőzettel. Kicsi az esély csapadékra. 30 fok köré melegszik a levegő. Vasárnap hajnalban, reggel elszórtan előfordulhatnak záporok, majd napközben már sok napsütés ígérkezik. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre több helyen emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.