Lassanként tér vissza a nyár, de nem örülhetnek mindenhol az országban a napsütésnek. Egyes helyeken felhőszakadás jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szerda esti óráktól nyugaton, majd reggelig a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében helyenként kialakulhat zivatar. Ezt követően csütörtök éjfélig a Dunántúlon több alkalommal valószínű zivatar, kelet, északkelet felé haladva a zivatarok várható száma és erőssége csökken, északkeleten, keleten a legalacsonyabb a valószínűsége villámtevékenység kialakulásának.

Nem lesz mindig felhőtlen az időForrás: Medgyesi Mián - Origo

A Dunántúlon a zivatarokat elsősorban csütörtök délután viharos (60–80 km/h) szél, általában kis méretű (2 cm alatti átmérő) jég, délnyugaton, délen lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (20–30 mm) kísérheti.

Szombaton napos időnk lesz némi gomolyfelhőzettel. Kicsi az esély csapadékra. 30 fok köré melegszik a levegő. Vasárnap hajnalban, reggel elszórtan előfordulhatnak záporok, majd napközben már sok napsütés ígérkezik. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre több helyen emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.