Mádai Vivien és Marsi Anikó is a júniusban elhunyt Horváth Ádám rendező tanítványa volt. Élő adásban, könnyek között emlékeztek meg szeretett tanárukról. 

Tisztelték és szerették tanítványai Horváth Ádámot, a Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezőt, akit kedden kísértek utolsó útjára szerettei. 

A Mokkában Marsi Anikó mesélt a közös emlékeikről, hiszen a műsorvezető – Mádai Vivienhez hasonlóan – a rendező tanítványai közé tartozott. 

„Tizennyolc éves voltam, amikor bekerültem a főiskolára, és ő volt az egyik osztályvezető tanárom. A másik pedig Vitray Tamás” – mondta Marsi Anikó. Történeteiből kiderült: Horváth Ádám egyszerre volt emberséges és tiszteletet parancsoló.

„Odafigyelt arra, hogy van-e pénzünk ennivalóra. Volt olyan, hogy el kellett mennünk, az egész osztálynak közösen egy rendvezvényre. Rám nézett, és megkérdezte, hogy 'Magának van pénze cipőre?'. És mondtam, hogy 'Miért, tanár úr, ciki, ami rajtam van?'. És mondta, hogy 'Hát ebben ne jöjjön'. Majd elővette a pénztárcáját, és odaadta a pénzt. Ez elsőre olyan kellemetlen volt, de másodikra meg rettenetesen hálás voltam érte. Ugyanilyen szeretettel vette körül a többieket is az osztályban” – idézte fel a kedves emléket Marsi Anikó.