A rossz fogvatartási körülmények miatt indított pert M. Zoltán, a battonyai rémként elhíresült férfi. Bár soha nem szabadulhat a Szegedi Fegyház és Börtönből, de ezután milliókból gazdálkodhat. 

A Bors információi szerint két és fél millió forintot kapott a rossz fogvatartási körülmények miatt M. Zoltán, a battonyai rém. A Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodó férfi soha nem hagyhatja már el az épületet, tényleges életfogytiglani börtönbüntetését tölti. 

Az államot beperlő férfi két társával a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűntettét követte el. Két társával középkori módszerekkel kínozták meg a 25 éves B. Rékát. Holttestét elásták, egy évvel később, 2011-ben találták csak meg. A fiatal lánynak szállást adtak, ám ő beleszeretett M. Zoltánba, aki ekkor a gyilkosságokban részt vevő Adrienn kedvese volt. B. Rékát többi között láncra verték, cigarettacsikkeket nyomtak el a bőrén, fogóval kitépték a fogait, leszedték a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe – sorolta a szörnyűségeket a Bors. 

A börtönben nem szórhatja majd korlátlanul a pénzét M. Zoltán, korlátozzák a levásárolható összeget (Képünk illusztráció)Forrás: AFP/Gerard Julien

M. Zoltán egykori rabtársától tudta meg a lap, hogy a férfi intelligensebb a társainál, gyakran tölti ki helyettük a kérelmeket, beadványokat. "Úgy tudom, nem dolgozik, de azzal, hogy segít, ő sem jár rosszul" – mondta az informátor. 

Megkeresték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályát az üggyel kapcsolatban, ám a hatályos jogszabály értelmében nem adhattak tájékoztatást M. Zoltán pénzével kapcsolatban. Ám a lap úgy értesült, hogy a férfi a pénzt az ügyvédje letéti számlájára kérte.