Milliókat kapott a börtönben M. Zoltán, a battonyai rém

Forrás: AFP/Gerard Julien -
gyilkosság milliók M. Zoltán Battonya battonyai rém per életfogytiglani büntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rossz fogvatartási körülmények miatt indított pert M. Zoltán, a battonyai rémként elhíresült férfi. Bár soha nem szabadulhat a Szegedi Fegyház és Börtönből, de ezután milliókból gazdálkodhat. 

A Bors információi szerint két és fél millió forintot kapott a rossz fogvatartási körülmények miatt M. Zoltán, a battonyai rém. A Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodó férfi soha nem hagyhatja már el az épületet, tényleges életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Az államot beperlő férfi két társával a magyar kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűntettét követte el. Két társával középkori módszerekkel kínozták meg a 25 éves B. Rékát. Holttestét elásták, egy évvel később, 2011-ben találták csak meg. A fiatal lánynak szállást adtak, ám ő beleszeretett M. Zoltánba, aki ekkor a gyilkosságokban részt vevő Adrienn kedvese volt. B. Rékát többi között láncra verték, cigarettacsikkeket nyomtak el a bőrén, fogóval kitépték a fogait, leszedték a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe – sorolta a szörnyűségeket a Bors.

A börtönben nem szórhatja majd korlátlanul a pénzét M. Zoltán, korlátozzák a levásárolható összeget (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Gerard Julien

M. Zoltán egykori rabtársától tudta meg a lap, hogy a férfi intelligensebb a társainál, gyakran tölti ki helyettük a kérelmeket, beadványokat. "Úgy tudom, nem dolgozik, de azzal, hogy segít, ő sem jár rosszul" – mondta az informátor.

Megkeresték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályát az üggyel kapcsolatban, ám a hatályos jogszabály értelmében nem adhattak tájékoztatást M. Zoltán pénzével kapcsolatban. Ám a lap úgy értesült, hogy a férfi a pénzt az ügyvédje letéti számlájára kérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.