Bálint gazda betöltötte a 100. életévét. Az ország kertésze ma is éppen olyan lelkesedéssel foglalkozik imádott szakmájával, mint karrierje elején. 

Bálint György, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Bálint gazda 100 éves lett, de fiatalokat meghazudtoló energiával éli a mindennapjait. Mindig igyekszik másoknak segíteni és hasznos tanácsokkal szolgálni. A Life.hu-nak egy korábbi interjúban mesélt életéről és arról, hogy áll ehhez a kerek évfordulóhoz. 

Bálint György, azaz Bálint gazda 100 éves lettForrás: Csudai Sándor/ Origo

„Mindig úgy szoktam mondani, hogy ebben a korban én már csak vendég vagyok. Sokszor nem értem, amit a fiatalok mondanak, gondolnak vagy tesznek, és nincs beleszólásom abba, ami itt történik. De nem is akarok beleszólni, legfeljebb csak figyelem érdeklődő szemekkel, hogy mi van a világban. És ha lehet, megpróbálom elmondani a tapasztalataimat” – mondta Bálint György, aki azt is elárulta, a gyermekkorából merít energiát. Ez a hosszú élet, amivel a sors megajándékozott, sok jót és sok rosszat is tartalmazott, de számomra a legkedvesebb időszak a gyerekkorom volt. Egy nagyon békés, nyugodt életet élő, anyagilag is megalapozott családban nevelkedtem. Apám gazdálkodó földbirtokos volt, rendkívül sok mindenre megtanított” – mondta, és arról is beszélt, hogyan áll a modern kor technikai vívmányaihoz és az internethez. „Az unokámtól tanultam meg, gyakran segít nekem. Hozzátartozik az életemhez ugyanúgy, mint a metszőolló. Számítógép nélkül nem lehet már ezt csinálni, de ez nem baj. A technika vívmányai mindig érdekeltek. Ez is olyan dolog, amit kisgyerekkorom óta láttam magam előtt. Apám a gazdaságát nagyon jó gépekkel szerelte fel, a szőlőbirtokán a présházban és a pincében olyan modern gépek voltak, amik ma is megállnák a helyüket” – nyilatkozta.