Milák Kristóf még nem fogta fel, mekkora eredményt sikerült elérnie: szerinte legalább egy hónapba telik, mire feldolgozza a történteket. 

A 19 éves Milák Kristóf óriási eredményt hozott a pillangón a kvangdzsui világbajnokságon, hiszen megdöntötte Michael Phelps 2009-es világcsúcsát. Egyelőre még nem sikerült felfognia, milyen nagy dolgot vitt véghez.

Milák Kristóf még nem fogta fel eredményétForrás: MTI/Kovács Tamás

„Egyelőre még nem sikerült feldolgoznom, mindenkit sokkolt, hogy sikerült ezt az időt úszni. Szerintem legalább egy hónapba telik majd, mire felfogom, mit is csináltam. Ugyanakkor remélem, nem fogok itt megállni” – mondta. Az úszó azóta hihetetlen népszerűségre tett szert, és rengeteg gratulációt kap. „Amikor a két évvel ezelőtti budapesti világbajnokság után azt éreztem, hogy nehéz dolgom van, most úgy gondolom, teljesen elvéreztem. Hihetetlen mennyiségű gratulációt kaptam, az Instagram-oldalam követőinek a száma pedig például egyik napról a másikra nyolcezerről negyvennégy ezerre nőtt. Ez már egy teljesen más szint” – nyilatkozta Milák, aki a Duna Arénában 100 méter pillangón szerzett ezüstjével robbant be a felnőtt mezőnybe. Milák elmondta, a jövő évi tokiói olimpián természetesen a 100 és 200 méter pillangóra koncentrál majd, a váltók szempontjából pedig a 100 és 200 méter gyorsot is fontosnak tartja, és mivel hátúszóként kezdte a pályafutását, egyszer talán „visszatér a gyökerekhez” – írja az MTI.