Szexuális zaklatással vádolják Kenderesi Tamás úszót: nem hagyhatja el Dél-Koreát

Dél-Korea szexuális zaklatás Kenderesi Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kenderesi Tamást szexuális zaklatással vádolják, ami miatt nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Kenderesi Tamás nem hagyhatja el Dél-Koreát, méghozzá azért, mert szexuális zaklatással vádolják. Vasárnap a korai órákban vették őrizetbe az úszót és kikérdezték egy éjszakai klubban történt incidensről.

Kenderesi Tamást szexuális zaklatással vádolják Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar úszócsapat egyik képviselője megerősítette, hogy kikérdezték Kenderesit, hozzátette, hogy az úszó a kihallgatás után visszatért a szállásra. A következő 10 napban azonban biztosan nem hagyhatja el Dél-Koreát az sportoló, aki tagadja a vádakat – írja a Reuters.

A Magyar Úszó Szövetség közleményben reagált

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.