Kenderesi Tamást szexuális zaklatással vádolják, ami miatt nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Kenderesi Tamás nem hagyhatja el Dél-Koreát, méghozzá azért, mert szexuális zaklatással vádolják. Vasárnap a korai órákban vették őrizetbe az úszót és kikérdezték egy éjszakai klubban történt incidensről.

Kenderesi Tamást szexuális zaklatással vádoljákForrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar úszócsapat egyik képviselője megerősítette, hogy kikérdezték Kenderesit, hozzátette, hogy az úszó a kihallgatás után visszatért a szállásra. A következő 10 napban azonban biztosan nem hagyhatja el Dél-Koreát az sportoló, aki tagadja a vádakat – írja a Reuters

A Magyar Úszó Szövetség közleményben reagált
A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.