Zséda nagyon élvezte a Cotton Club Singerst, de érezte, hogy nem ez az útja: ezért döntött a kilépés mellett, és habár nem volt egyszerű a nulláról felépítenie a karrierjét, mégis sikerült. 

Zséda a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb énekesnője, de ahhoz, hogy idáig eljusson, rengeteg kitartásra és türelemre volt szüksége. A Cotton Club Singers után nem volt könnyű a saját lábára állnia, de érezte, hogy ezt kell tennie.

Zséda a Cotton Club Singers utáni időszakról vallottFotó: Szabó Gábor/Origo

Óriási élmény volt megtapasztalni a Cotton Club Singersben anno a csapat erejét, a közösen épített sikert. De valahogy tudtam, hogy nekem nem ez az utam. Igazi ugrás volt a semmibe, amikor úgy döntöttem, a saját lábamra állok, a saját dalaimmal próbálom megszólítani az embereket. Olyan érzés volt, mint amikor az ember egy szikláról a sötétben a mélybe veti magát. Nem tudhattam, hogy mi lesz másnap, egy év múlva. De az elrugaszkodás pillanata katartikus. És persze nem rögtön jött a siker. Rengeteg türelem, belső tartás, erő kellett, hogy átvészeljem azt az időszakot. De végig megőriztem a hitem. Azóta is szeretek visszagondolni ezekre a végtelennek tűnő hónapokra, amikor elcsüggedek, és megtalálni magamban ugyanazt a hitet és erőt” – árulta el a Borsnak Zséda.