A Kúria kihirdette: törvénytelen a Vikin Sigyn kapitányának óvadéka

Forrás: AFP/Str -
Viking Sigyn óvadék Kúria kapitány Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kúria elvi jellegű határozatban hirdette ki, hogy törvénysértő volt az óvadék engedélyezése a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitány ügyében.

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük.

A Viking Sigyn kapitánya Forrás: AFP/Str

Az ügyben vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult büntetőeljárás a Viking Sigyn kapitánya ellen. Az alsóbb fokú bíróságok úgy döntöttek, hogy a gyanúsított 15 millió forintos óvadék ellenében Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és hetente kétszer köteles jelentkezni a nyomozóhatóságon. Ezután kérte a legfőbb ügyész a Kúriát, hogy mondja ki: törvénysértő a bíróságok kényszerintézkedéssel kapcsolatos döntése. A kúria pedig elvi jellegű határozatban ki is hirdette, hogy

törvénysértő volt az alsóbb fokú bíróságok ezen döntése,

de a kényszerintézkedés változatlan maradt – írja az MTI.

A 85-ös főúton jött világra egy csecsemőhttp://www.life.hu/news/20190729-a-85os-fouton-jott-vilagra-egy-csecsemo.htmlA 85-ös főút mellett jött világra egy csecsemő hétvégén. NewsOrigoAutót tett magáévá egy férfi Pécsett fényes nappal – Videó (18+)http://www.life.hu/news/20190729-autot-tett-magaeva-egy-ferfi-pecsett-fenyes-nappal-video.htmlAz utcán fogdosta magát, majd egy autóval közösült egy férfi Pécsett. Mindezt fényes nappal. Az esetet videóra vették, az autó tulajdonosa innen tudta meg, hogy az ő autójával történt a nem mindennapi eset. News--Hatalmas aszteroida halad el a Föld melletthttp://www.life.hu/news/20190729-hatalmas-aszteroida-halad-el-a-fold-mellett.htmlSzáz méter átmérőjű aszteroida húz el a Föld mellett. Az égitestet Városgyilkosnak is becézik. News--Megtörte a csendet Kenderesi Tamás barátnője, Szilovics Fannihttp://www.life.hu/news/20190729-megtorte-a-csendet-kenderesi-tamas-baratnoje-szilovics-fanni.htmlSokatmondó képet posztolt Szilovics Fanni kézilabdázó, a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás barátnője. NewsOrigoVáltozékony idő várható a hétenhttp://www.life.hu/news/20190729-valtozekony-ido-varhato-a-jovo-heten.htmlVáltozékony idő várható a héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. A hétvégén egy hidegfront hatására több fokkal lehűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. News--Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvénybenhttp://www.life.hu/news/20190728-tovabbra-is-orszagszerte-elso-es-masodfoku-figyelmeztetesek-vannak-ervenyben-idojaras.htmlTovábbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.