Dunai hajóbaleset: kifizetné az óvadékot a Viking Sigyn kapitánya

Forrás: MTI/Soós Lajos -
Viking Sigyn halál Hableány óvadék baleset tragédia hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapra rendelte el a Viking Sigyn hajó kapitányának letartóztatását a bíróság. Ám 15 millió forint ellenében szabadulhat. Úgy tűnik, kész kifizetni ezt az összeget. 

Halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki a Viking Sigyn hajó kapitányát, Jurij C.-t. A bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását, ám 15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat – tudta meg a Blikk.

A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így ezt a lehetőséget másodfokon tárgyalják újra. Úgy tudni, a kapitány kész kifizetni az összeget. Azután Budapest területén kell maradnia nyomkövetővel a lábán. "Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el" – mondta a férfi ügyvédje, dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral védi a férfit.

Vasárnap nem tudtak lemerülni a búvárok a roncshoz Forrás: MTI/Soós Lajos

Az ügyvédnek ilyen esetekben be kell nyújtania egy bérbeadói nyilatkozatot, amit az ad, akinek az ingatlanában lakik majd a gyanúsított. Ott naponta többször is felkereshetik a hatóságok.

Mint ismeretes: szerda este két hajó összeütközött a Dunán, Budapest területén. A Viking Sigyn szállodahajó felborította a Hableány turistahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt. Fedélzetén 33 dél-koreai turista tartózkodott, és a 2 fős magyar személyzet. Mindössze 7-en élték túl a tragédiát. A mentés jelenleg is tart, ám a magas vízállás, az erős sodrás és a rossz látási viszonyok miatt a búvárok vasárnap nem tudtak lemerülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.