Milliós pénzbírságra számíthat Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádolnak

Dél-Korea vizes vb szexuális zaklatás Kenderesi Tamás pénzbírság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szexuális zaklatás vádjával vették őrizetbe a hétvégén Kenderesi Tamás úszót Kvangdzsuban, a vizes vb helyszínén. Egy éjszakai szórakozóhelyről vitték el a rendőrök, ahol – állítása szerint – hozzáért egy ott dolgozó lány fenekéhez. A sportolót nem engedik haza Dél-Koreából, ameddig folyik a vizsgálat.

"Egy éjszakai klubban rácsapott egy koreai lány fenekére. Ez a világ több részén is nagy tiszteletlenség, de itt súlyos vétségnek számít. Kenderesi el is ismerte a hibáját, és azt is, hogy nem volt józan állapotban. Tetézte a bajt, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem útlevél, sem a vb-re szóló akkreditációs kártya, és mivel az észak-koreai fenyegetettség miatt a hatóságok szigorúan veszik a személyazonosításra vonatkozó szabályokat, ezért bevitték az őrsre. Később kiengedték, és visszatért a sportolói faluba, az ügyész állítólag hat napon belül dönt majd a sorsáról" – tudta meg a Blikk a magyar csapat egyik tagjától.

Kenderesi Tamás Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az esetet rögzítette a szórakozóhely biztonsági kamerája. A felvételt a magyar küldöttség vezetője már látta is, a látottak pedig megegyeznek Kenderesi állításával.

A Yonhap koreai hírügynökség szerint ilyen esetekben 6-10 nap alatt hoznak döntést a hatóságok, de Kenderesi élsportolóként gyorsított eljárásra számíthat. Az úszó egy ügyvéddel Szöulba utazott, ott várja az ítéletet, ami legfeljebb pénzbüntetés lehet, de a milliós nagyságrendet is elérheti.

Kenderesi Tamásnak egyébként van barátnője, a győri kézilabdázó, Szilovics Fanni. A Blikk próbálta elérni, de nem sikerült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.