Dunai hajóbaleset: a hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészség

Viking Sigyn kapitány ügyészség Dunai hajóbaleset letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, döntés szerdán születhet.

Az ügyben új fejlemény, hogy a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények köre bővült, a nyomozó hatóság 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével is meggyanúsította a szállodahajó kapitányát. Emellett az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedésnek több különös oka is fennáll, ugyanis csak így biztosítható a terhelt jelenléte az eljárásban, valamint kizárólag így akadályozható meg a bizonyítás megnehezítése vagy meghiúsítása.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan szerdán dönt.

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval, és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük.

Itt a világ legrövidebb IQ-tesztje: csak 3 kérdés az egészhttp://www.life.hu/news/20190730-itt-a-vilag-legrovidebb-iq-tesztje-csak-3-kerdes-az-egesz.htmlEgy professzor megalkotta a világ legrövidebb IQ-tesztjét. Az emberek többsége elhibázza a válaszokat. News--Macskája fenekét nyalta ki egy férfi - nagyjából 3 ezer forintot kapott érte (18+)http://www.life.hu/news/20190730-macskaja-feneket-nyalta-ki-a-ferfit-nagyjabol-3-ezer-forintot-kapott-erte-18.htmlFeltöltötte az internetre a magyar férfi azt a videót, amelyen 3 hónapos kismacskája fenekét nyalta meg. A cicát elvitték az állatvédők. News--Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen Fenyő János meggyilkolása ügyébenhttp://www.life.hu/news/20190730-vadat-emeltek-gyarfas-tamas-ellen-fenyo-janos-meggyilkolasa-ugyeben.htmlVádat emelt Fenyő János megölése ügyében Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Főügyészség. NewsOrigoKenderesi Tamás kedvese, Szilovics Fanni megszólalt a zaklatási ügybenhttp://www.life.hu/news/20190730-kenderesi-tamas-kedvese-szilovics-fanni-megszolalt-a-zaklatasi-ugyben.htmlKiáll Kenderesi Tamás úszó mellett kézilabdázó kedvese és édesanyja is. A sportoló vasárnapra virradóra keveredett szexuális zaklatási ügybe, Szilovics Fanni most elmondta a véleményét. News--Lakott területre zuhant Pakisztánban egy katonai repülőgép: legalább tizenheten meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190730-lakott-teruletre-zuhant-pakisztanban-egy-katonai-repulogep-legalabb-tizenheten-meghaltak.htmlLakott területre zuhant, és legalább négy lakóházat letarolt egy kis katonai repülőgép Pakisztánban: 17 ember meghalt. News--Szökést jelzett a nyomkövető B. Lászlónál, VV Fanni elrablójánálhttp://www.life.hu/news/20190730-szokest-jelzett-a-nyomkoveto-b-laszlonal-vv-fanni-elrablojanal.htmlHázi őrizetben várja a tárgyalást VV Fanni elrablója, B. László. A nyomkövető nemrégiben szökést jelzett, így kiszálltak a rendőrök a házhoz. A férfit a zuhany alatt találták meg. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.