A Viking Sigyn kapitánya ismét előzetes letartóztatásba került. Kiderült, hogy Jurij C. több telefont használhatott, és ezernyi képet törölt a készülékről.

A Viking Sigyn kapitánya korábban óvadék ellenében szabadult az előzetesből, de most ismét visszakerült, és ezúttal pénz fejében sem engedhetik ki. Ügyében nagyon fontos tényező lehet, hogy telefonján mit és kinek üzent a tragédia előtt és után. Kiderült, hogy hívást nem indított, de a Viber alkalmazásból ezer képet törölt ki. 

Ismét előzetesben az ukrán kapitányForrás: MTI/Mónus Márton

A Bors szerint ez azt feltételezi, hogy több készüléke lehetett. A baleset után ugyanis megkérdezte a mögötte haladó másik Viking hajó kapitányát, hogy mit látott. A tragédiáról az utasok próbálták angolul tájékoztatni Jurij C.-t, aki nem értette, mit mondtak neki, gesztikulációkból jött rá, mi történt, pedig állítólag németül és angolul is beszél. 

Az antwerpeni esetről is kiderültek információk. „A budapesti idén már a második balesete volt a kapitánynak, áprilisban egy, az antwerpeni kikötőből kihajózó tanker oldalát tépte fel a Viking Idun. Ezen volt akkor másodkapitány Jurij C. Meggyanúsították, ám a nyomozás során mind az Idun kapitánya, mind Jurij C. tagadta, hogy a balesetkor ő vezette volna a hajót. Még az is elképzelhető, hogy a legalább 100 milliós kárral járó antwerpeni ütközés idején senki sem volt a kormányállásnál” – mondta Sógor Zsolt. Az ügyvéd a Panoráma Deck Kft. képviselőjeként cáfolta, hogy a Hableány alkalmatlan lett volna a hajózásra.