Leesett egy kínai lakóház ötödik emeletének erkélyéről egy hároméves fiú, aki sértetlenül túlélte a balesetet, hála a szomszédoknak, akik egy kifeszített takaróval kapták el a gyermeket – adta hírül a helyi sajtó.

A balesetről, amely hétfőn történt a délnyugat-kínai Csungkingban, szerdán tettek közzé egy videót, amelyen jól látszik, amint a fiú az erkély korlátján kapaszkodva lóg, majd néhány másodperc múlva lezuhan és egy nagy fehér takaróval elkapják az utcán összegyűlt emberek.


„Felnéztem, és láttam az erkélyről lelógó gyereket. Az első reakcióm az volt, hogy kerítsek valamit, amivel elkaphatom” – mondta Zsu Jan-huj, a lakónegyed ingatlaniért felelős társaság munkatársa a kínai televíziónak.

„Másokkal együtt kifeszítettünk egy takarót, miközben le nem vettem a szemem a gyermekről. Azon gondolkodtam, hogy a takaróval képesek leszünk-e teljes biztonságban elkapni” – tette hozzá.
A lezuhant gyermeket sikerült elkapni. Egy szomszéd azonnal kórházba vitte a fiút, ahol megállapították, hogy nem esett baja.

A fiú a baleset idején egyedül volt otthon, a nagymamája vásárolni ment, felügyelet nélkül hagyva őt – közölte a helyi rendőrség.