Ilyen jótékony hatásai vannak a vörösbornak

Forrás: pexels.com -
hatás nők vörösbor fogyasztás jótékony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vörösborokért rajongókat eddig sem kellett győzködni az ital jótékony hatásairól, de most kiderült, hogy az eddig ismerteken túl milyen kellemes következményekkel jár a bor mértékletes fogyasztása.

A vörösbor újabb jótékony hatására derült fény, amely inkább a nőkre vonatkozik, mivel esetükben a depresszió és a szorongás több típusa is elterjedtebb. A legújabb kutatások szerint a vörösborban fellelhető egyik antioxidáns hatású vegyület, a rezveratrol csökkenti a tüneteket, mivel képes blokkolni azt az enzimet, amely felelőssé tehető ezen érzések kialakulásáért – írja a Ripost.

A vörösbornak újabb jótékony hatására derült fény Forrás: pexels.com

Az amerikai University of Buffalo kutatói egereken tesztelték, hogy a szőlő héjában és a vörösborban is megtalálható rezveratrol blokkolja a depresszív és szorongó viselkedés kiváltásában szerepet játszó enzim működését. Ez a gyógyszerek fejlesztésében hozhat változást, a rezveratrol a jövő antidepresszáns gyógyszereinek hatóanyagává is válhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.