A Viking Sigyn másodkapitányának elmondása szerint az ukrán kapitány, Jurij C. sokkos állapotban volt az után, hogy nekiütköztek a Hableánynak.

Ügyvédje szerint a Viking Sigyn kapitánya aktívan részt vett a mentésben a dunai hajótragédia után, a Hableány cégének jogi képviselője viszont mást állít – számolt be róla a Ripost. Mint írják, Tóth M. Gábor a bíróságon azt mondta, Jurij C. leszaladt a fedélzetről, mentőgyűrűket dobott le, és elrendelte, hogy a mentőcsónakokat tegyék a vízre.

Jurij C. sokkos állapotba kerülhetett az ütközés utánForrás: MTI/Mónus Márton

Ezzel szemben dr. Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég jogi képviselője azt mondta, az ő információi szerint az ukrán kapitánynak még csak tudomása sem volt arról, hogy két matróza mentőcsónakokkal elindult menteni a vízbe esett dél-koreai turistákat. Szerinte kapitányként le kellett volna vezényelnie a mentést, és meg kellett volna adnia a szükséges információkat a mentésről a Viking társaság másik hajójának, a mögötte haladó Idun kapitányának.

A lap azt írja, az ütközés után a másodkapitányt felébresztette Jurij C. Az álmából felriadt férfi azt látta, hogy a kapitány sokkos állapotban van, és pánikszerűen ide-oda futkos.