Elárulta a hajókatasztrófát túlélő férfi, hogyan élte meg, hogy társait felfalták a cápák

Forrás: Shutterstock / Készítette: Andreas Wolochow -
túlélő torpedó II. világháború hajókatasztrófa cápák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszólalt a férfi, aki egy hajókatasztrófa után maradt életben a II. világháború idején. Több száz társát cápák falták fel.

Edgar Harrel a USS Indianapolis közel 1200 fős legénysége közé tartozott. A hajót 1945-ben japán tengeralattjárók torpedói süllyesztették el. A tengerészek megpróbáltak a vízen fennmaradni, 4 napig hánykolódtak a tengeren. Legalábbis azok, akiket nem faltak fel a cápák... Közel 600-an végezték a ragadozók áldozataiként. Harrel mégis túlélte.

Minden nap, minden éjszaka hallottam, amint megeszik őket. Borzasztó kiabálás, aztán csak azt látod, eltűnik a víz alatt... Végig imádkoztam, nem tudtam mást tenni" – idézi a The Sun a szavait.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: Andreas Wolochow

Harrel megpróbált társaival összekapaszkodni, mert rájöttek, csak így élhetik túl az esetet. A cápák mellett azonban az éhséggel és szomjúsággal is meg kellett küzdeniük. Többen megpróbáltak inni a sós vízből, de nagyon rosszul jártak, idővel elkezdtek hallucinálni, szinte megbolondultak.

Végül a negyedik napon egy pilóta leszállt a gépével a víz felszínére, és felvette az elgyötört férfiakat. Összesen 316-an élték túl az esetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.