Megdőlt a csapadékrekord augusztus 1-jén

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
eső csapadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus első napján megdőlt a napi csapadékrekord - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a honlapján, ahol további jelentős esőzésekre figyelmeztetnek.

Mostanáig az augusztus 1-jei napi csapadékrekord 100,8 milliméter volt, amelyet 1937-ben Bakon mértek. Most augusztus első napján az intenzívebb zivatarokból néhány helyen 30-80 milliméter esőről érkezett jelentés.

Az új rekordot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Bükkzsércen regisztrálták, ahol 110,6 milliméter csapadék hullott.


Megjegyezték azt is, hogy idén ez már az 5. alkalom, hogy 100 milliméter feletti csapadékösszeggel napi rekord dől meg Magyarországon.
A szolgálat arra figyelmeztet, hogy továbbra is többfelé kiadós esőzés várható.

Szombaton a nap további részében elszórtan fordulhat elő zivatar délután, este néhol szélerősödés kíséretében gyakrabban a középső, keleti területeken - fejtették ki.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.