A napokban ünnepelte volna 84. születésnapját az ország egyik leghíresebb nevettetője, Antal Imre, aki 11 évvel ezelőtt daganatos betegségben hunyt el. Sírja gondozatlanul áll, barátai pedig felháborítónak tartják, hogy senki sem viseli gondját egy ekkora művész emlékének.

Antal Imréről színésztársai emlékeztek meg 84. születésnapja alkalmából. Reviczky Gábor színész történetet mesélt a nagy nevettetőről és elárulta azt is, hogy utolsó időszakában barátja kiforgatta a vagyonából Antal Imrét. 

Antal Imre (Fotó: Máté Krisztián)Forrás: Máté Krisztián

„Elképesztő memóriája volt, a Circus Maximus című darabban egy oldalnyi szöveget tudott memorizálni egyszeri olvasásra, mikor az egyik kollégánk szenvedett a memorizálással. Méltatlanul elfeledték élete utolsó éveire, csupán az RTL Klub gondolt rá, amikor a Szeszélyest forgatták. Szegény, nagyon visszahúzódó volt, az öltözőjében egyedül volt a betegsége miatt. Nagy kegyelem volt az a pár adás a csatorna részéről, ugyanis akkoriban komoly anyagi gondjai voltak, már teljesen kiforgatta mindenéből a barátja, akit úgy tudom, el is tartott. Ennek fényében szomorú, hogy legalább ilyenkor nincs friss virág a sírján” – mondta a Borsnak Reviczky Gábor.

Ennyi maradt Antal Imre hagyatékából: mindent elárvereznek
Több kincset is árverésre bocsátanak Antal Imre hagyatékából, többek között önéletrajzi könyve eredeti, írógéppel írt változatát.