Dunai hajóbaleset: az ukrán kapitánynak látnia kellett volna az ütközést

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakvélemény szerint a Viking Sigyn ukrán kapitányának látnia kellett volna a kültéri kamerákon keresztül az ütközést.

A szakvélemények szerint a Viking Sigyn ukrán kapitányának, Jurij C.-nek látnia kellett volna a kültéri kamerákon keresztül a Hableány helyzetét, és magát a balesetet is – számolt be róla a Bors.

A szakvélemény pontosan kimondja, hogy minden olyan technikai eszköz, ami a kapitány rendelkezésére állt, működött és jelzett a baleset napján. Ide tartoznak a radar jelzései és a kamerák is” – árulta el a lapnak Gulyás Krisztián, a Hableány elhunyt magyar kapitányának hozzátartozóit képviselő ügyvéd.

Mint írják, az ukrán kapitány valószínűleg a telefonjával volt elfoglalva, amikor történt az eset. Később a készülékről adatokat is törölt, egy részüket azonban a nyomozók vissza tudták állítani.

Jurij C.-nek látnia kellett volna a balesetet Forrás: MTI/Mónus Márton
Wifijelszó miatt ölte meg húgát egy amerikai férfihttp://www.life.hu/news/20190806-wifi-jelszo-miatt-olte-meg-hugat-egy-amerikai-ferfi.htmlA wifijelszón veszett össze egy testvérpár, majd egyikük megölte a másikat. NewsOrigoGázolt az InterCityhttp://www.life.hu/news/20190806-gazolt-az-intercity.htmlHétfő este elgázolt egy embert a vonat a Budapest–Cegléd vasútvonalon. News--Időjárás: figyelmeztetést adtak ki zivatarok és jégeső miatthttp://www.life.hu/news/20190805-idojaras-figyelmeztetest-adtak-ki-zivatarok-es-jegeso-miatt.htmlZivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki keddre: az ország északi felére érvényes. News--Lelőtte hét társát egy afgán rendőrhttp://www.life.hu/news/20190805-lelotte-het-tarsat-egy-afgan-rendor.htmlLelőtte hét társát egy afgán rendőr a déli Kandahár tartományban, majd elmenekült a helyszínről. NewsOrigoTűzoltók szabadították ki a sérülteket egy siófoki autóbalesetnél http://www.life.hu/news/20190805-tuzoltok-szabaditottak-ki-a-serulteket-egy-siofoki-autobalesetnel.htmlSúlyos baleset történt Siófoknál hétfő kora reggel: felborult egy autó, és három ember alá szorult. News--Horvát szigeteket árulnak az interneten - Te melyikre csapnál le? http://www.life.hu/news/20190805-horvat-szigeteket-arulnak-az-interneten.htmlHa mindig is vágytál egy szigetre, ami csak a tiéd, akkor itt az alkalom, ugyanis a nem túl messzi Horvátországban valóra válthatod az álmodat. Mindössze néhány száz millió, vagy éppen milliárd kell majd hozzá. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.