Dunai hajóbaleset: letartóztatásban marad a szállodahajó kapitánya

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Jurij C kapitány Dunai hajóbaleset szállodahajó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szállodahajó kapitányának sorsáról döntött a Fővárosi Törvényszék. 

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön másodfokon döntött a szállodahajó kapitányának sorsáról. A törvényszék közleménye szerint helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) július 31-én hozott végzését, amelyben egy hónapra elrendelte az ukrán állampolgárságú hajóskapitány letartóztatását.

Letartóztatásban marad a kapitány Forrás: MTI/Mónus Márton

A férfit vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsítja az ügyészség - emlékeztettek.

Tudatták: az elsőfokú végzéssel szemben a gyanúsított és védője, illetve az ügyészség is fellebbezett.

A védő a gyanúsított szabadlábra helyezését vagy enyhébb kényszerintézkedés elrendelését kérte, az ügyészség viszont azt indítványozta, hogy a másodfokú bíróság állapítsa meg, hogy a gyanúsított és a büntetőeljárásban részt vevő személyek viszonya is okot ad a bizonyítási eljárás megnehezítésére.

A másodfokú végzés szerint a BKKB helyesen állapította meg, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye,

és ezek kiküszöbölése csak a letartóztatás alkalmazásával biztosítható, így a kényszerintézkedés mellőzésére, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a Fővárosi Törvényszék sem látott lehetőséget.

A törvényszék azt is megállapította, hogy a gyanúsított és a büntetőeljárásban részt vevő személyek viszonya az eljárás megnehezítésének veszélyével szorosan összefügg, így az elsőfokú végzést az indoklás kiegészítésével hagyta helyben.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg, egy áldozatot még keresnek - írja az MTI.

Villámcsapástól robbant szét egy vécé Amerikábanhttp://www.life.hu/news/20190808-villamcsapastol-robbant-szet-egy-vece-amerikaban.htmlVillám csapott egy szennyvízgödörbe és emiatt szétrobbant egy vécé Amerikában. NewsOrigoMeghalt egy fesztiválozó egy amerikai fesztiválonhttp://www.life.hu/news/20190808-meghalt-egy-fesztivalozo-egy-amerikai-fesztivalon.htmlMeghalt egy fesztiválozó az Egyesült Államokbeli Lollapaloozán. NewsOrigoDunai hajóbaleset - Továbbra is nagy erőkkel kutatnak az eltűnt áldozat utánhttp://www.life.hu/news/20190808-dunai-hajobaleset-tovabbra-is-nagy-erokkel-kutatnak-az-eltunt-aldozat-utan.htmlKeresőkutyák, drónok és helikopterek bevetésével, továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a dunai hajóbaleset utolsó koreai áldozatát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. NewsOrigoHalálos baleset történt a 37-es úton Szerencsnélhttp://www.life.hu/news/20190808-halalos-baleset-tortent-a-37-es-uton-szerencsnel.htmlMeghalt egy lengyel férfi és csecsemőkorú gyermeke a 37-es úton Szerencs közelében csütörtök reggel, amikor autójuk kamionnal ütközött össze – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. News--Eddig láthatatlan, hatalmas ősi galaxisokat fedeztek felhttp://www.life.hu/news/20190808--eddig-lathatatlan-hatalmas-osi-galaxisokat-fedeztek-fel-japan-kutatok.htmlHarminckilenc, korábban láthatatlan, hatalmas ősi galaxist fedeztek fel japán kutatók. Ez az első eset, hogy ennyi galaxist fedeznek fel egyszerre. NewsOrigoÍgy alakul a mai nap időjárása: felhők követik a napsütésthttp://www.life.hu/news/20190808-igy-alakul-a-mai-nap-idojarasa-felhok-kovetik-a-napsutest.htmlCsütörtök délelőtt többórás napsütésre számíthatunk, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként, kezdetben északkeleten, estefelé inkább délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati, majd estétől az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között alakul, délkeleten lesz melegebb az idő. Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Philipp Nemenzmiddleon56123741 News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.