Óriáspanda-ikrek születtek egy belgiumi vadállatparkban

Forrás: MTI/EPA/Fazry Ismail -
óriáspanda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriáspanda-ikrek születtek a belgiumi Pairi Daiza vadállatparkban. Ez a második alkalom, hogy a Kínából 2014-ben érkezett nőstény, Hao Hao kölyköt hozott a világra – jelentette be pénteken az intézmény.

Hao Hao és társa, Hszing Huj 2014-ben az óriáspanda-kutatóprogram keretében érkezett a belgiumi Brugulette-ben lévő állatparkba a csengtui óriáspanda-központból.

Az ikrek csütörtökön születtek, az év nyolcadik hónapjának nyolcadik napján – közölte az állatpark, emlékeztetve arra, hogy a nyolcas szám szerencsét hoz a kínai kultúrában. Hao Haónak 2016-ban már született kölyke, Tien Pao. A külföldön született kölyköket a kölcsönszerződés értelmében két-három éven belül Kínába szállítják. Az illetékesek tájékoztatása szerint a mai napig már 11 fogságban született óriáspandát vezettek vissza a vadonba Kínában, közülük kilenc még mindig él.

Az óriáspanda a világ egyik legveszélyeztetettebb faja, vadon mintegy kétezer él főként Sanszi és Szecsuán kínai tartományok területén. Fogságban világszerte tavaly 548 élt.

Forrás: MTI/EPA/Fazry Ismail
Dunai hajóbaleset - Továbbra is nagy erőkkel kutatnak az eltűnt áldozat utánhttp://www.life.hu/news/20190808-dunai-hajobaleset-tovabbra-is-nagy-erokkel-kutatnak-az-eltunt-aldozat-utan.htmlKeresőkutyák, drónok és helikopterek bevetésével, továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a dunai hajóbaleset utolsó koreai áldozatát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. NewsOrigoAugusztus 30-án rendezik meg az Állatkertek Éjszakájáthttp://www.life.hu/news/20190808-augusztus-30-an-rendezik-meg-az-allatkertek-ejszakajat.htmlVáltozatos programokkal, látványetetésekkel és más rendkívüli látnivalókkal várják a közönséget augusztus 30-án az Állatkertek Éjszakáján, amelyhez az idén országszerte 13 állat-bemutatóhely csatlakozott. News--Így alakul a mai nap időjárása: felhők követik a napsütésthttp://www.life.hu/news/20190808-igy-alakul-a-mai-nap-idojarasa-felhok-kovetik-a-napsutest.htmlCsütörtök délelőtt többórás napsütésre számíthatunk, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként, kezdetben északkeleten, estefelé inkább délnyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati, majd estétől az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között alakul, délkeleten lesz melegebb az idő. Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Philipp Nemenzmiddleon56123741 News--Zivatar, felhőszakadás és hőség is várható szerdánhttp://www.life.hu/news/20190806-zivatar-felhoszakadas-es-hoseg-is-varhato-szerdan-idojaras.htmlA zivatar, a felhőszakadás és a hőség veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki több megyére és a fővárosra szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Társkereső oldalon csalt ki férfiaktól 15 milliót egy nőhttp://www.life.hu/news/20190806-tarskereso-oldalon-csalt-ki-ferfiaktol-15-milliot-a-no.htmlGyermeke ismerősének fényképét felhasználva csalt ki férfiaktól 15 millió forintot egy 51 éves nő egy internetes társkereső oldalon – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az MTI-t kedden. News--Sokan meghaltak Japánban a nagy meleg miatthttp://www.life.hu/news/20190806-sokan-meghaltak-japanban-nagy-meleg-miatt.htmlÖtvenhét ember halt meg Japánban a hőséggel összefüggő egészségügyi problémák miatt július 29-e óta – közölte kedden a tokiói kormány. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.