Jégbe zárva töltött több mint két órát egy osztrák extrémsportoló

Forrás: Facebook -
jég extrémsportoló Guinness-rekord Ausztria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jéggel töltött üvegkabinban állt több mint két órán át Josef Köberl osztrák extrémsportoló.

A téli jeges vizekben való úszásáról közismert, állóképességét a végletekig próbálgató Köberl a bécsi főpályaudvar előtt szombaton felállított mintegy két méter magas üvegkabinba fürdőnadrágban állt be, segítői töltötték fel jégkockákkal az átlátszó kabint, a jég a férfi álláig ért.

Jégbe zárva töltött több mint két órát egy osztrák extrémsportoló Forrás: Facebook

Két óra, nyolc perc és 47 másodperc után jött ki a kabinból, amivel új Guinness-rekordot állított fel. Az előző hasonló kísérlet egy óra 53 perc és 10 másodpercig tartott.
„Teljesen jól vagyok (...), nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni. Most majd felveszek egy zoknit” – mondta nevetve, amint kilépett kabinból.

Testhőmérséklete 34,3 Celsius-fokra hűlt le, majdnem ugyanannyi volt, mint az árnyékban mért 34 Celsius-fokos bécsi hőmérséklet. A téren álló 24 Celsius-fokos mentőautóban alaposan kivizsgálták és felmelegítették a sportolót.

Köberl azt is tervezi, hogy hosszában végigúszik a Dunán és a Níluson.

Sziget 2019: letartóztattak két holland fiatalt drogkereskedelem gyanúja miatthttp://www.life.hu/news/20190810-sziget-2019-letartoztattak-ket-holland-fiatalt-drogkereskedelem-gyanuja-miatt.htmlElrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a két holland fiatalnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint drogot árultak a Szigeten. NewsOrigoTöbb mint 50 erdőtűz tombol Görögországbanhttp://www.life.hu/news/20190811-tobb-mint-50-erdotuz-tombol-gorogorszagban-tobb-szaz-tuzolto.htmlTöbb száz tűzoltó harcol több mint 50 erdőtűz ellen Görögországban. Az oltást nehezíti, hogy erős szél tombol, és hatalmas a hőség az országban – adta hírül az ANA görög hírügynökség vasárnap. News--Rettentő ciki: "Sz@rj a gatyádba" néven e-mailezett véletlenül egy nőhttp://www.life.hu/news/20190811-rettento-ciki-szarj-a-gatyadba-neven-emailezett-veletlenul-egy-no.htmlElképesztően kínos sztorit dolgozott fel a brit Mirror. Az üzletasszony Lauren Brownnal kislánya szúrt ki. A gyerek Siri segítségével átállította anyja e-mailjeit, aki innentől fogva Poop Your Pants, vagyis magyarul szarj a gatyádba néven küldött leveleket. News--Brutális hőséggel indul a jövő hét: szerdára várható enyhüléshttp://www.life.hu/news/20190811-brutalis-hoseggel-indul-a-jovo-het-szerdara-varhato-enyhules-idojaras.htmlA jövő hét egy brutális, 33–37 fok közötti csúcshőmérsékletet hozó hétfővel indít, több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki, de egy megyét leszámítva az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetés van érvényben a kánikula miatt. News--Kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók egészségének megőrzésére a hőségbenhttp://www.life.hu/news/20190811-kiemelt-figyelmet-kell-forditani-a-munkavallalok-egeszsegenek-megorzesere-hosegben.htmlA munkaadóknak a hőségriasztás idején kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók, főként a tűző napon fizikai munkát végzők egészségének megőrzésére, így többek között figyelniük kell a rendszeres pihenőidő beiktatására, illetve gondoskodniuk kell az ivóvízellátásról – közölte a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a tárca honlapján szombaton. NewsOrigoMegöltek egy férfit Rákospalotánhttp://www.life.hu/news/20190811-megoltek-egy-ferfit-rakospalotan-vasarnap.htmlMegöltek egy férfit Rákospalotán, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz – közölte a rendőrség honlapján vasárnap. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.